Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Színes esküvők - természetes harmónia kékkel és zölddel

2009.03.28. 12:11 :: ...gabka...

Kékkel foglalkozó sorozatom utolsó cikkéhez érkeztem. Láttuk a kéket önmagában alkalmazva, barnával párosítva, illetve pirossal társítva. Narancs bejegyzéseim részeként megmutattuk a kéket naranccsal is.

Utolsó alkalommal a kék mellé zöld színt használok. Nehezen tudnám megmondani, hogy melyik verzió a kedvencem a kék párok közül, de azt hiszem, ehhez a mostani kombinációhoz húz a szívem.

Miért tartom ezt a legharmonikusabbnak? Mert számomra a természetet idézi. Eszembe juttatja a fákat és az eget, a füvet és a vizet, szinte az orromban érzem a tavaszt és az arcomon a szelet, ahogy erre a két színre gondolok. Nézzétek el nekem ezt a pötty szentimentalizmust, de szerintem a képek láttán hasonló gondolataitok lesznek, mint nekem.

Annyira friss, annyira tiszta hangulatot sugároz ennek a színpárnak a használata az esküvői dekorációban, hogy nyugodt szívvel ajánlom bárkinek, aki nem szeretne feltűnő kiegészítőket esküvőjén, de mégis szívesen látna valami egyedi megoldást.

Aki pedig valami modernebbre voksol, az alkalmazza bátrabban a két színt: azaz kevesebb fehér alap, és több kék, zöld. Még izgalmasabbá tehetjük a kombinációt azzal, ha világoskék helyett türkizt használunk, és természetes fűzöld árnyalat helyett egy élénk zöldet választunk, ekkor teljesen más lesz az elért összhatás. Ebben az esetben már nem a természetesség és letisztultság dominál majd, hanem trendi hangulatot kölcsönözhetünk esküvőnknek.

Amit még szeretnék elmondani: örülök, hogy már túl vagyok a saját esküvőmön, mert annyi remek színpárt mutattam be az elmúlt hetekben, hogy most bizony nagyon nehezen tudnék egyet kiválasztani. :)

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz zöld színek kék

Hát, ezt jól kifogta!

2009.03.27. 10:08 :: scs

Egy kis móka a hétvégére marcipánból.


1 komment

Címkék: kacagtató

Stílusos esküvői terítékek

2009.03.26. 11:13 :: scs

Három megoldás létezik az esküvőn a tányérok kérdésének megoldására. A műanyag tányér használata - de ez nem túl elegáns, és még kevésbé környezetkímélő -, a vásárlás - de persze mit kezdünk 100 terítékkel az esküvő után, nem beszélve a költségekről -, és végül a leggyakrabban alkalmazott megoldás, a bérlés.

Ahhoz, hogy igazán stílusossá tegyük az esküvői vacsora minden apró részletét, oda kell figyelnünk arra is, hogy milyen tányérokat teszünk az asztalra. A legfontosabb dolog, hogy az esküvő alapszínei megjelenjenek a terítékben is.

Ha étteremben vagy catering cég segítségével rendezzük az esküvői vacsorát, akkor az étkészlet használata is az ajánlat részét képezi többnyire, ilyen esetekben sajnos nem válogathatunk, általában egyszerűbb, fehér porcelántányérok állnak rendelkezésre, melyek bármilyen színnel jól kombinálhatók. Ilyenkor még mindig van lehetőségünk a dekoráció színeivel játszani, és az asztaldíszek, szalvéták, ültetők segítségével belevinni egyéniségünket a terítékbe.

Íme pár ötlet stílusos esküvői terítékre.

És ha már tálalás, akkor egy kis etikett a végére:

1. Sherrys pohár

2.Fehérboros pohár

3. Vörösboros pohár

4. Vizes pohár

5. Hal villa

6. Leveses kanál

7. Kés

8. Villa

9. Salátás villa

10. Desszertes villa és kanál

11. Vajas tányér

Szólj hozzá!

Címkék: tálalás

Lufikkal vigyázni!

2009.03.26. 09:03 :: scs

A lufik használatát esküvőn sosem tartottam szerencsésnek, ugyanis születésnapi hangulatot idéz fel bennem csaknem mindig. Ám úgy tűnik - mint majdnem mindent -, a lufikat is lehet stílusosan tálalni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fehér a nap képe

Bordó-pink esküvői torta

2009.03.25. 08:25 :: scs

A mai nap képe egy gyönyörű bordó-pink esküvői torta.

Szólj hozzá!

Címkék: pink torta bordó a nap képe

Ültetőkártyák, avagy a fontos apró részletek

2009.03.24. 15:02 :: ...gabka...

Amikor az esküvői asztal dekorációját tervezzük, egy valamire egészen biztosan szükségünk lesz, akkor is, ha minimál designnal szeretnénk hangulatot teremteni: ültetőkártyákra. Manapság már nagyon széles körben elterjedt az ülésrend az esküvőkön, legyen szó svédasztalos vagy felszolgált vacsoráról. Ebben van segítségünkre az ültetőkártya vagy egyéb ültető dekorációs elem, hiszen nem csak nyomtatott, papír alapú megoldásokban gondolkodhatunk, sőt! A lehetőségek száma végtelen!

Ne feledjük, hogy az ültetők egyben köszönőajándékként is szolgálhatnak, így akár egy kis doboz a bele rejtett ajándékkal és a vendégek nevével is szolgálhat ültetőként, de rengeteg egyéb olyan megoldás létezik, amit a velünk ünneplő rokonok és barátok szívesen hazavisznek a mulatság után.

Engedjük szabadon a fantáziánkat, és hagyjuk, hogy egyéniségünk megmutatkozzon az ültetők kiválasztásában! Gyakorlatilag bármi lehet ültető, amiből sok hasonlót össze tudunk gyűjteni: gyümölcs, kavics, kagyló, dugó, falevél... Egy a közös bennük: valahogy fel kell tüntetni rajtuk a vendégeink nevét. Jó megoldás lehet mindenféle anyagra és felületre az üvegfesték kontúr használata, ennek segítségével különleges, kicsit domború szövegeket írhatunk szinte bármire. Ez kapható mindenféle színben, mi azonban elsősorban a fekete-ezüst-arany-bronz színeket javasoljuk, ezek a legtöbb színes felületen is jól érvényesülnek. Ha ügyes kezűek vagyunk és szívesen alkotunk, akkor bátran vegyünk részt az ültetők elkészítésében, ha azonban nem vagyunk ennyire kreatívak, akkor kérjük profi dekorosok segítségét!

Következő montázsunk a fent felsorolt ötleteken túl még számos általunk elkészíthető, illetve készen kapható megoldásra nyújt ihletet: 

Ha tradicionálisan elegáns terítéket szeretnénk, akkor maradjunk a meghívókhoz harmonizáló nyomtatott ültetőkártyáknál, melyekhez stílusban passzoló menükártyát, asztalszámokat is rendelhetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: ültetőkártya

Lila-bordó esküvői asztaldísz

2009.03.24. 00:08 :: scs

Hogy folytassuk a múlt héten bemutatott munkánk ismertetését, a mai nap képe a lila-bordó menyasszonyi csokorhoz, és a kisebb asztaldekorációhoz tartózó esküvői asztaldísz.

Szólj hozzá!

Címkék: lila bordó a nap képe esküvői asztaldísz munkáink

Színes esküvők - kék és piros

2009.03.23. 16:32 :: ...gabka...

Folytatom színes sorozatom. Ezúttal a kék mellé a piros színt választottam. Ez a párosítás egyszerre kedves és vidám, de kevésbé harsány, mint egy narancs-kék színpár, amiről régebben már részletesen írtunk.

Rengeteg lehetőség áll előttünk, ha ebben a két színben, illetve árnyalataikban gondolkodunk. Ha a kék színre gondolunk, akkor a világos égkéktől kezdve a türkizen át az egészen mély sötétkékik rengeteg változat jut eszünkbe. Amikor piros színről írok, akkor ide értem a meggypiros, bordó árnyalatokat is. Ugye mondanom sem kell, mennyire más hangulatot kölcsönöz esküvőnknek egy élénkpiros-türkiz színvilág, mint például egy sötétkék-bordó kombináció?

Számomra a legkedvesebb a világoskék-piros kombináció, sok fehér háttérrel. Ha megnézitek az alábbi montázs első néhány képkockáját, biztosan megértitek majd, miért érzek így. :)

Ahogy a képeken is látható, rengeteg stílusban gondolkodhatunk, ha ezt a két színt választjuk. A lezseren fiatalos, vagy a trendi és modern terítéktől kezdve, a natúr, bogyókkal kiegészített dekoron át a keleties hangulatig többféle megoldásra láthatunk itt példát.

Külön szeretném felhívni a figyelmet a jobb alsó sarokban található csodaszép nyakkendőre. Sokakban felmerülhet talán a kérdés, ha két nőiesnek tartott színről hall egy esküvő kapcsán, hogy vajon a vőlegény ruhájába hogyan lehet belecsempészni finoman a kombinációt? Szerintem a nyakkendőre tekintve eloszlanak a kételyek, nem hiszem, hogy bárkinek is lehet ellenvetése egy ilyen elegáns darabbal kapcsolatban.

Arra azért vigyázzunk a piros és a sötétkék használatánál, hogy milyen arányokban alkalmazzuk a színeket, mert könnyen elmehetünk a francia trikolor irányába, amely nyilván nem cél az esküvőnkön, hacsak nem egy sármos párizsi úr a vőlegényünk...

2 komment

Címkék: színek piros kék

Főszerepben: Zöld Alma

2009.03.23. 11:23 :: scs

 Zöld, fehér. Ezt a témát számtalan dekorációs kiegészítővel vissza lehet adni, de nézzük meg egy igazi különlegességgel, almával!

Igen, almával! Először kicsit meglepődünk az alma használatán, mint egy esküvő fő dekorációs eleme, de a képek láttán talán mégsem tűnhet rossz választásnak. Fel lehet használni szinte bárhol, az asztaldíszekben és a menyasszonyi csokorban egyaránt! A zöld természetes hangulata miatt, különösen szabadtéri esküvőkre ajánljuk ezt a megoldástl!

2 komment

Címkék: zöld színek

Lepkék mindenhol!

2009.03.23. 09:43 :: scs

A mai nap képe egy lepkés szösszenet, amelyet lepkerajongó olvasóinknak ajánlunk első sorban!

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői dekoráció

süti beállítások módosítása