Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Fehérben is lehetünk színesek

2009.02.22. 00:02 :: ...gabka...

Kapcsolódva a csigaházas menyasszonyi csokornál leírtakhoz, szeretnék mutatni megint egy olyan képet, ami szintén a 'fehér, ám mégis különleges' témába illeszkedik.

Nem mindenki tudja elképzelni magát habos-babos ruhakölteményben és inkább egyszerűbb szabásvonal mellett teszi le a voksát a nagy napon, ugyanakkor szeretne valami formabontót, de nem akar nagyon modern, színes megjelenést sem. Nos, nekik ajánljuk ezt az egyedi vállmegoldású esküvői ruhát, melynek ráncolása engem kicsit a rózsa formájára emlékeztet. Mutatok egy hozzá illő cipőt is, mellyel teljes lesz az összhang.

Egy ilyen ruhát érdemes lehet megvarratni is. Tapasztalatból tudjuk, hogy előfordul, hogy a varratott ruha végeredményben olcsóbban jön ki, mintha kölcsönöztünk volna, különösen a fővárosi kölcsönzési árakat figyelembe véve. Szívesen adunk tippeket a hozzánk fordulóknak arról, hogy melyik szalonokban érdemes körülnézni ruhaügyben, illetve kiváló és korrekt varrónőt is tudunk ajánlani.

2 komment

Címkék: fehér ruha cipő

Édes kis semmiségek

2009.02.20. 16:30 :: ...gabka...

Le sem tagadhatnám, hogy ízig-vérig nő vagyok, hiszen úgy lázba jövök egy-egy szép kép láttán, hogy legszívesebben azonnal indulnék vásárolni, holott nem készülök az esküvőmre. Biztos vagyok abban, hogy meg fogjátok érteni lelkesedésemet az alábbi képpel kapcsolatban:

Menyasszonyként is ugyanúgy szükségünk van rá, hogy a legfontosabb dolgok kézközelben legyenek a nagy napon. Néhány papírzsebkendő, szájfény, púder, esetleg egy váltás harisnya, a személyi igazolványunk... Nem mindegy, miben visszük ezeket a tárgyakat magunkkal. Megkérhetjük édesanyánkat vagy legjobb barátnőnket, hogy őrizzék meg a holmijainkat a szertartás idejére, azonban ha ezek közül a táskák közül választunk, akkor nem lesz rejtegetnivalónk, hiszen elegáns kiegészítőként, ruhánk díszeként szolgálnak!

Pár bejegyzéssel előbb mutattam néhány csodás hajtűt, hangulatban illeszkednek ezekkel a szépséges menyasszonyi (vagy alkalmi) táskákkal egymáshoz. Ha több ilyen gyönyörű darabbal egészítjük ki menyasszonyi ruhánkat, akkor biztosan nem lesz szükségünk ékszerre!

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő táska

Kézben tartott design avagy egyedi menyasszonyi csokor

2009.02.20. 08:55 :: ...gabka...

Annyi lehetőségünk van arra, hogy esküvőnket különlegessé varázsoljuk! Részletesen beszéltünk már a színekről, mutattunk szebbnél szebb megoldásokat színes esküvőkre, ám ezeket inkább bátrabb pároknak ajánljuk.

Mi marad hát azoknak a menyasszonyoknak, akiktől távol áll az élénk színek használata? Ezer és egy ötlet van a tarsolyunkban számukra is! Akár tiszta hófehérben is lehetünk formabontóak és kifejezhetjük egyéniségünket ilyen módon is. Ha egy nem megszokott motívumot használunk fel esküvői dekorációnkban, például az esküvői csokrunkban, akkor biztosan lehetünk benne, hogy mindenki elismerően nyilatkozik majd ízlésünkről és ötletességünkről!

Olyan gyönyörűen megkomponált az alábbi példa, annyira természetesen elegáns, ugyanakkor egyszerű és minden sallangtól mentes a gyönyházfényű csigaház és az orchidea társítása, hogy biztosan azt kérdezzük majd magunktól: hogyhogy ez eddig nem jutott eszünkbe?

2 komment

Címkék: fehér menyasszonyi csokor

Kacagtató

2009.02.20. 08:30 :: scs

Ha itt a péntek, akkor itt a kacagtató rovat ideje. Kellemes hétvégét mindenkinek!

Van, akinek túl korán kezdődik a nászéjszaka!

Szólj hozzá!

Címkék: kacagtató

Színes esküvők - pink és narancs

2009.02.19. 20:23 :: ...gabka...

Egyelőre színes esküvői sorozatunk végére értünk, legalábbis ami a narancs szín használatát illeti. Utolsó színkombinációnk az elsőre meglepőnek ható pink és narancs. Magam is azt gondoltam a poszt tervezésekor, hogy ez a párosítás még nekem is sok lesz, de a montázs készítésekor megszerettem ezt a kombinációt. Megint csak azt mondhatom el, amit az összes többi narancsos cikkemnél is, hogy a megfelelő arányokban minden szép és ízléses maradhat. Azt gondoltam, hogy ebben az esetben nem lehet visszafogott megoldásokat mutatni, de a képek bizonyítják, hogy a halványabb narancs és mellé a rózsaszín egészen visszafogott és kedves hatást kelt.

Konzervatív pároknak azért semmiképp sem ajánlanám! :)

Szólj hozzá!

Címkék: színek pink narancs

Hangulatvilágítás - egy újabb varázslatos példa

2009.02.19. 17:43 :: ...gabka...

Most, hogy testvérem esküvőjére készülünk és igyekszem a szabadtéri esküvő, lampionos világítás, nagy és látványos dekoráció témakörben sokat ötletelni, fantasztikus képeket találok, amikből remek megoldásokat leshetünk el.

Kitaláljátok, mik ezek?

Ezek bizony papír lámpaernyők, melyek papír virágokkal vannak teljesen beburkolva. És mi kell ehhez? Sok türelem, színes papírok vagy kész papírvirágok és egy ragasztópisztoly. Ennyi. Ezt a csodát bárki elkészítheti! Azt sajnálom, hogy esti fényképet nem találtam, pedig biztos fantasztikus látványt nyújtanak a lámpák, mikor világítanak.

Színvilágukban pedig abszolút mostani sorozatunkba illeszkednek, a színes esküvő témakörébe: piros, narancs és pink színű virágokból ragasztották ezt a dekorációt. Mondanunk sem kell, hogy természetesen bármilyen más, hozzánk illő színeket is választhatunk!

Szólj hozzá!

Címkék: pink piros narancs világítás

Hajbavaló csodák

2009.02.19. 08:10 :: ...gabka...

Ha hozzá tudunk jutni ilyen gyönyörűséges fésűkhöz, akkor ékszerre már (szinte) nincs is szükségünk menyasszonyi öltözékünkhöz! Egy szépen feltűzött kontyot megkoronáz egy ízléses ezüst hajtű. A szerencsések nagymamájuktól örökölhetnek egy-egy hasonlóan különleges darabot, mert sajnos ilyeneket nem árulnak minden utcasarkon. Addig is táthatjuk a szánkat a képek láttán! :)

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő ékszer hajdísz

A nap képe

2009.02.19. 07:50 :: ...gabka...

Kicsit elrugaszkodva a szigorúan vett esküvő témától, de megmaradva a design és dekor vonalon, szeretnék megmutatni egy képet kedvenc színpáromban, a fekete-fehérben:

Én vagyok elfogult ebben a témában, vagy bármelyik menyasszony boldog lenne, ha ilyen ágyban kapná a reggeli kávét újdonsült férjétől? :)

6 komment

Címkék: fehér fekete

Hangulatvilágítás

2009.02.18. 21:20 :: ...gabka...

Nagyon tetszettek az előző, narancs topikomban szereplő lampionok, ezért arra gondoltam, keresek további fotókat ebben a témában. Valódi gyöngyszemre bukkantam és nem találok szavakat, amióta megpillantottam ezt a képet. Annyira gyönyörű, fantasztikus és tökéletes ez a hangulatlámpa, és olyan szépen és finoman illeszkedik az esküvői hangulathoz, hogy nem is fűznék hozzá semmi többet. Beszéljen a kép önmagáért!

Sajnos ilyen gyönyörűséget magyar forgalmazóknál nem találtam, de sok kreatív megoldás érhető el nálunk is. Keresgéljünk a nagy lakberendezési boltok háza táján, különösen ajánljuk ebben az esetben a svéd bútoráruházat! Az alábbi lámpákat náluk találtuk:

Az állólámpa karjai tetszőleges irányba hajlíthatóak, így magunk állíthatjuk be a kívánt formát. El tudok képzelni hozzá színes papírból kivágott kis virágokat, melyeket az izzók alá erősíthetünk, így a végeredmény olyan lesz, mint egy pompás és ragyogó virágcsokor.

A másik két dekorlámpa engem a hópehely formájára emlékeztet, így ezt inkább téli esküvők dekorációjának kiegészítésére tudnám elképzelni.

Hagyományos papír lámpaernyőkből is rengeteg fazon kapható nálunk. Ezek olcsón megvásárolhatók és egy kis fantáziával teljesen esküvőnk stílusára alakíthatók. Befesthetjük a lámpaernyőket, vagy különböző kivágott mintákat ragaszthatunk rájuk. Engedjük bátran szabadon a képzeletünket! Lássuk, másoknak milyen ötletei voltak ezekre a lámpákra:

Egyszerű és nagyszerű ötlet a bal felső megoldás, amely tökéletes egy színes esküvőre. Itt a hagyományos gömb formájú lámpát élénk színű papírernyőkkel dekorálták. Ennek elkészítéséhez még kézügyességre sincs szükség, csupán egy kis ragasztóra. Az eredmény garantáltan egyedi és bájos!

Igazán kreatív menyasszonyok próbálkozhatnak akár üvegfestéssel is. Rengeteg egyszerű formájú és kedvező árú lámpát lehet kapni, melyekre csodás motívumokat varázsolhatunk, ha van hozzá türelmünk és tehetségünk. Ha nekünk nincs, kérhetünk segítséget és megbízhatunk hozzáértő és tapasztalt szakembert, hogy készítse el álmaink lámpáját. Esküvői dekorációnknak akkor is része lehet egy festett üveg lámpa, ha nem megoldható, hogy árammal lássuk el a helyszínt, ahova kihelyeznénk a kész lámpákat. Ebben az esetben egy nagy gyertyával vagy mécsessel a közepükön ugyanúgy funcionálnak, és ezzel a megoldással akár minden asztal közepére elhelyezhetünk 1-1 lámpát. Az esküvő után pedig lakásunk díszei lehetnek ezek a művészi búrák.

Bemutatunk üvegfestett lámpákra is egy példát, amely az én kezem munkája. Kapcsolódnak a szecessziós témakörhöz is, mert a lámpákra festett formákat Mucha festményei ihlették.

Hát nem csodálatos látvány, ahogy átvilágít rajtuk a fény?

3 komment

Címkék: világítás szecesszió

Színes esküvők - főszerepben a narancs

2009.02.18. 08:00 :: ...gabka...

Újabb narancsos posztunkban folytatjuk a színes esküvők bemutatását. Ezúttal nem keresünk egy kontrasztos színt a narancs mellé, hanem megmutatjuk, milyen, amikor a narancs szín az abszolút főszereplő. Ez a meleg és élénk szín már önmagában vidám hangulatot áraszt, hát még ha megfelelő helyen alkalmazzuk. Élénk és jókedvű esküvői dekorációkat készíthetünk vele, és biztosak lehetünk abban, hogy ez a meghívott vendégek hangulatát is napsugarassá varázsolja!

Ebben a bejegyzésben amikor azt mondom, narancs, akkor tényleg az élénk narancs színre gondolok, és nem beszélek árnyalatokról ez esetben, hiszen ha nem két színt használunk az esküvői dekorban, csupán egyet, akkor ez az egy nyugodtan lehet feltűnőbb.

Amivel itt is játszhatunk, az az arányok meghatározása. Ha megnézzük a képeket, melyeket összeválogattunk a témában, láthatjuk, hogy a klasszikus fehér-fekete esküvői öltözéket mennyire feldobja egy narancsszínű csokor, anélkül, hogy az összhatás "sok" lenne. A pár ízlésén és egyéniségén múlik, hogy milyen mértékben használja ezt a csodás és vidám színt az esküvőjén. Ennek fényében az eredmény a letisztult, modern hangulattól az egyedi, formabontó megjelenésig széles spektrumban helyezkedhet el.

Amikor narancs színt alkalmazunk valahol, tisztában kell lennünk azzal, hogy az emberek akarva-akaratlanul is odakapják a tekintetüket, ahol ez a szín felbukkan. Ebből következik tehát, hogy ne tegyük olyan helyre, amire nem szeretnénk felhívni a figyelmet. Megfelelően adagolva és felhasználva azonban kiemeli terítékünk, ruhánk, frizuránk szépségét és ezzel felteszi az i-re a pontot esküvőnkön.

Merjünk hát kísérletezni a vidám színekkel, hiszen életünk legboldogabb napjára készülünk!

1 komment

Címkék: színek narancs

A nap képe

2009.02.18. 07:07 :: scs

Ha már színes esküvők, akkor meg kell mutassuk ezt a Magyarországon még nem annyira megszokott "save the date" - amolyan ne tervezz semmit arra a napra, mert akkor lesz az esküvőnk - kártyát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pink sárga kék a nap képe

Színes esküvők - narancs és kék

2009.02.17. 16:44 :: ...gabka...

Szeretném előrebocsájtani, hogy ez a színpárosítás semmiképp sem tartozik a visszafogott kategóriába, ugyanakkor mindenkit biztatnék arra, hogy gondoljon arra, amit már több ízben leírtunk itt: a lényeg az arányokban rejlik!

Éppen ezért azt gondolom, hogy lehet kék és narancs esküvőnk úgy, hogy a végeredmény szinte meghökkentő, illetve olyan kék-narancs esküvőt is tervezhetünk magunknak, ahol rengeteg fehér mellett szinte csak kiegészítésnek alkalmazzuk az említett két színt.

Továbbá azt sem mindegy, hogy milyen árnyalatokban gondolkodunk. Teljesen más hatása van egy világoskék és narancs kombinációnak, mint például a nagyon trendi türkiz és narancs színpárnak. Ha pedig narancsból is egy halványabb, barackba hajló árnyalatra voksolunk a világoskék mellett, és mindezt finoman adagoljuk a fehér alapszín mellé, akkor esküvőnk végeredményében romantikus és hagyományőrző lesz.

Ugyanarról a két színről beszélünk, és az árnyalatok és arányok megválasztásával egészen különböző eredményeket érhetünk el velük, ahogy a montázsunkban is látható, visszafogottan elegáns, kedves hangulattól egészen az extrém, extravagáns stílusig.

Ne ijedjünk meg tehát a színek használatától, kérjünk szakértő tanácsot, ha bizonytalanok vagyunk a végeredényt illetően!

Szerintünk nem léteznek önmagukban vad színek, csak ha rosszul, rossz arányban alkalmazzuk, helytelen színpárosítással használjuk azokat, akkor festenek furcsán esküvői dekorációinkban.

Következzék egy meghívó is az aktuális színeinkben. Itt is láthatjuk, hogy milyen kedves hatást lehet elérni egy világkék és az élénk narancs párosításával, főként, hogy mindez egy nagyon bájos motívum felhasználásával történik.

2 komment

Címkék: színek kék narancs

Színes esküvők

2009.02.17. 14:32 :: ...gabka...

A következőkben egy poszt-sorozatot készítünk arról, hogy hogyan lehet esküvőnket igazán egyedivé és fiatalossá tenni. Ehhez élénk színeket használunk különböző kombinációkban. A narancs szín lesz a központban, és mellé keresünk 1-1 karakteres színpárt.

Ezek az élénkebb megoldások elsősorban nyári esküvőkhöz illenek.

Ugyan az időjárás most minden, csak nem nyári, mégis arra gondoltunk, időszerű egy ilyen bejegyzés, hiszen akik nyáron házasodnak, azok már javában tervezik esküvőjüket, így talán tippjeinkből is tudnak új ötleteket meríteni.

Egy személyes vonatkozása is van ennek a sorozatnak, ugyanis egyetlen testvérem május végén megy férjhez egy kedves fiatalemberhez, és ők is színes esküvőt képzelnek maguknak. És hát ki más készítené esküvő design-jukat, ha nem mi?

Szólj hozzá!

Címkék: színek narancs

A nap képe

2009.02.17. 08:43 :: scs

Mivel egyelőre se híre, se hamva a tavasznak, sőt be is havazott, nézzünk egy témát téli esküvőre fehér színben.

6 komment

Címkék: fehér a nap képe

Még mindig várjuk a tavaszt...

2009.02.16. 09:57 :: ...gabka...

Az előző, fehér és zöld poszthoz kapcsolódik a mai bejegyzésem is. További ötleteket mutatunk dekorációs megoldásokra és menyasszonyi csokrokra azoknak, akik természetes, natúr hangulatú, egyszerű tavaszi esküvőre vágynak.

Személyes kedvencem a harmadik sor utolsó képe, a kis margaréták konzervdobozban, szalaggal átkötve. Kiváló példája annak, hogy egy egyedi asztaldísz nem pénztárca kérdése. Ha van egy jó ötletünk, akkor fillérekből is készíthetünk igazán hangulatos és emlékezetes dekort.

Köszönet a képekért A-nak!

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz zöld színek

süti beállítások módosítása