Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • BubuMaczkó: Nincs mit, csak egy ötlet volt :) (2011.10.04. 16:53) Téli esküvői meghívó
  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • BubuMaczkó: Nagyon jó, tetszik. Egy kérdés: Ha a jobb oldali sapkája olyan színű lenne, mint a bal oldali kesz... (2011.10.04. 13:00) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • Utolsó 20

Partnereink

Emlékezetes esküvők, híres házasságok III. - Károly herceg, Anglia trónörököse

2010.05.01. 21:53 :: U.Monka

Sokat gondolkodtam a poszt ötletének megszületése után, hogy milyen kategóriába tegyem majd az írást. Először is csak Lady Dianáról akartam írni, és gondoltam, ha róla írok, rakhatom a Legendák esküvői sorozatomba, hiszen ő már életében is az volt. De végül arra jutottam, hogy mivel közismert, hogy Diana házassága nemcsak boldog nem volt, de kétszereplős sem, hisz Károly -akkor még- szeretője, Camilla gyakorlatilag végig képben volt a házasság ideje alatt, ezért inkább a férfi oldalát mutatom meg, így írhatok mindkét kapcsolatáról: a Dianával kötött házasságról, mely szép és tán igaz sem volt, és Camillával, az igazán fontossal kötöttről is, melyre évtizedeket várt a trónörökös.

1981-ben egy szerelmes, ábrándokkal teli húszéves lány, Diana Spencer férjhez ment az angol trónörököshöz a Szent Pál székesegyházban. A dolog egyetlen bökkenője az volt, hogy Károly már ekkor sem érezte ugyanezt, őt inkább a kötelességtudat motiválta. Az esküvő olyan volt, mint egy igazi, romantikus leányálom. Diana ruháját az Emanuel házaspár tervezte, közel 30 méter törtfehér színű selyemanyagot használtak fel hozzá. A ruhát brüsszeli csipkével, gyöngyökkel díszítették, majd' 8 méter hosszú uszály, és ugyanolyan hosszú fátyol tartozott hozzá, a végeredmény pedig igazi klasszikus-romantikus, puffos ujjú, királykisasszonyos ruha lett. A menyasszonyi csokor is a ruhához illően grandiózus volt, csupa fehér virágból, rózsából, liliomból és fréziából kötve. A menyasszonyt ugyanaz a hintó vitte a székesegyházhoz, mely annakidején leendő anyósát, Erzsébet királynőt is. Károly herceg haditengerészeti egyenruháját viselte vőlegényi öltözékként. A szertartást a Canterbury érsek celebrálta. Az eseményt emberek százmilliói követhették végig a világ számos országában, hiszen a tévécsatornák közvetítették azt. Az alábbi videó a Fox News Channel közvetítése az eseményről.

A kezdeti boldogság azonban hamar szertefoszlott, mert Diana rájött, hogy Károly herceg kapcsolatuk alatt gyakorlatilag folyamatosan fenntartotta viszonyát Camilla Parker Bowles-szal. 1996-ban hivatalosan is elváltak, de addigra már jó ideje teljesen elhidegült, majd meg is szakadt kapcsoltuk, Diana tündérmeséjének pedig az 1997-ben bekövetkezett tragikusan korai halála vetett végleg véget. Károly herceg még nyolc évet - összesen több, mint harmincat - várt arra, hogy végre feleségül vehesse élete szerelmét, Camillát. Az első esküvőhöz képest ez utóbbi egy meglehetősen szerény, zártkörű polgári szertartás volt, melyet mindössze 30 vendég jelenlétében tartottak a windsori városházán. A királynő és férje nem jelentek meg, Károly tanúja viszont fia, Vilmos volt. Camilla fehér kosztümöt, és hozzáillő kalapot viselt, Károly pedig fekete szmokingot szürke mellénnyel és nyakkendővel. Sokáig még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán létrejöhet-e a frigy, hiszen mindketten elváltak voltak. Az ország történelmében már volt hasonló eset, 1936-ban VIII. Edward angol trónörökös lemondott címéről, hogy elvehesse szerelmét, a kétszeresen elvált, ráadásul amerikai Wallis Simpsont. Károlynak végül ezt nem kellett megtennie, de egyházi szertartásról természetesen szó sem lehetett.

Camilla szempontjából átgondolva a történetet, biztosan nem volt könnyű évtizedeken keresztül a gyűlölt szeretőként elkönyvelve élnie, a világ szemében ő volt az, aki tönkretette az imádott Diana házasságát, ám ő végig csendesen kitartott, ahogy Károly is mellette. Ez a kitartó, őszinte, több évtizedes szerelem és Camilla háttérbe húzódó, szerény viselkedése lett később az, mely meghozta az angol nép rokonszenvét, és végül már az alattvalók többsége támogatta a házasságkötési szándékot. Persze feltehetjük a kérdést, hogy mit látott Károly herceg a Dianánál jóval idősebb, és kevésbé szép/csinos Camillában, mi tartotta és tartja ennyi éve épp emellett a nő mellett, de ez tulajdonképpen felesleges. Az ő történetük bizonyítja, hogy igenis létezik olyan szerelem, mely kiáll minden nehézséget, túlél évtizedeket. Lássuk be, manapság egy lassan negyven éves kapcsolat, melynek beteljesülésére több, mint harminc évet kellett várnia a párnak, ritka, mint a fehér holló.

Forrás: youtube

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: fehér ruha menyasszonyi csokor történelmi esküvők legendák esküvői

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.