Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Itt a tavasz, repülnek a lepkék

2010.03.21. 16:09 :: ...gabka...

Végre beköszöntött a tavasz, a napsütés, szép az idő odakint... Mondanom sem kell, hogy már nagyon vártam. Gyanítom, nem vagyok ezzel egyedül! :)

A tavasz örömére készítettem néhány újabb lepkét, szerintem Nektek is fognak tetszeni.

Az első variáció pauszpapírból készült, egy gyöngyre ültettem a lepkét, és vékony dróttal rögzítettem az orchidea szárára. Ezüst akrilfilccel írtam rá a nevet a papírra.

 

A második kompozícói lepkéit lila kreatív papírból vágtam ki. Ezek egészen kicsikék, dekorációs célra alkalmasak, ültetőnek mindenképpen nagyobb méret szükséges, amely messzebbről is jól látható.

 

Ilyen pici, drótra rögzített lepkéket beletűzhetünk a menyasszonyi csokor virágai közé, ekkor olyan hatást keltenek, mintha repkednének a csokor körül. Damilra ragasztva pedig füzérként lógathatjuk le a csokorról, ahogy ezt a fekete-fehér bejegyzésben láthattátok.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: lila esküvői dekoráció ültetőkártya esküvő design munkáink

Emlékezetes esküvők, híres házasságok II. rész - Erzsébet és Ferenc József

2010.03.20. 09:10 :: U.Monka

Tegnap az első igazi tavaszi napsütésben sétálva végighaladtunk a Stefánián (Szegeden élek családommal), ahol a kertészek szorgosan füvesítettek a Sissi szobor körül, melyet végre kicsomagoltak téli álmából. Gyönyörű ez a fehér carrarai márványból faragott szobor, mindig megcsodálom. Már egy ideje terveztem Erzsébetről írni, ez a séta adta a végső ihletet.

Gondolom, annakidején mindenki látta a Romy Schneider főszereplésével készült cukormázas Sissi sorozatot, hiszen a Reszkessetek betörők korszak előtt ezek voltak azok a filmek, melyet rendszeresen leadtak a tévében karácsonykor, húsvétkor, és minden egyéb sátoros ünnepen. Kölyöklányként én magam is sóhajtozva néztem, de azóta teltek az évek, és ma már tudom, ez a filmes feldolgozás köszönőviszonyban sincs a valósággal, noha a többség fejében még ma is efféle romantikus képek élnek a Sissi mítoszról, és legendásnak hitt házasságáról, szerelmükről. Ebben a posztban megpróbálok reális képet festeni a rózsaszín vattacukor helyett.

Ferenc József és Erzsébet szerelmének története közismert: az ifjú császárnak az anyja, Zsófia főhercegné (akit hívei csak császárnőnknek szólítanak, éreztetvén, ki az úr a háznál) unokatestvérét, Helént szánja feleségnek, akit egy ideje már erre a feladatra neveltek. Ferenc József szeme azonban Helén húgán, Erzsébeten akad meg, és szerelemre lobban, amit persze Sissi is viszonoz, így nem Helént, hanem Erzsébetet jegyzi el a császár. Akkoriban szerelmi házasságot kötni nem volt divat, a bécsi udvar döbbenten fogadta a hírt. 

Erzsébet és Ferenc József eljegyzése, 1853

Sissi nagyon fiatal, mindössze 16 éves volt a házasságkötéskor (1854. április 24.), fogalma nem volt róla, milyen kötelezettségekkel és kötöttségekkel jár a császárnéi szerep, vagy maga a házasság, de erről igen hamar meggyőződhetett. Az esküvői ünnepségek egy héten keresztül tartottak, és már ezek is teljesen kimerítették. A házasságkötés utáni harmadik nap éjjelén került sor a nászéjszakára, Sissi számára borzasztó szertartásokkal körítve. Népes kompánia kíséri a szobájába, majd számára teljesen idegen udvarhölgyek vetkőztetik le és készítik elő a nászra, rózsaolajjal kenik be. Másnap reggel pedig már nyolckor értük küldet Zsófia, hogy vegyenek részt a közös családi reggelin, mert így kívánja az "illem". Erzsébet majd elsüllyed szégyenében az őt vizslató tekintetek kereszttüzében, és a dolgok ennél már csak rosszabbak lesznek, ahogy telnek az évek. Gyerekeit elveszi az anyacsászárné, férje megcsalja, nemi betegséggel fertőzi meg, majd teljesen elhidegülnek egymástól, Erzsébet utazásokba és önmegvalósításba menekül: verseket ír, tornázik, lovagol, kilométereket gyalogol erőltetett menetben. Külsejéért, szépségéért már-már betegesen aggódik. Rendszeresen diétázik, retteg az elhízástól és az öregedéstől, mai ésszel borzasztónak hangzó szépségpraktikákat vet be: például nyers borjúhúst tesznek pakolásként arcára és dekoltázsára. 172 cm magasságához egész életében tartja a 45-50 kg súlyt, derekát pedig élete végéig be tudja fűzni 50 centisre. Legendás szépsége azonban a közhiedelemmel ellentétben hamar hanyatlik, ugyanis a rendszeres gyaloglás tűző napon vagy éppen szélben hamar elkezdték ráncosítani arcbőrét.

De térjünk vissza az esküvőre, mikor még Erzsébet is hitt a boldogságában. Menyasszonyi ruhája sajnos nem maradt ránk, egy leírás szerint: "Nehéz selyemből készült a ruha, arannyal, ezüsttel hímezve. Erzsébet válla roskadozik, mikor feladják rá. Arannyal hímzett köpeny kerül föléje, mely hosszú uszályban végződik, hermelinszegéllyel. A remekművű brüsszeli csipkefátyolt gyémántcsat tartja össze, ...
... Ott ragyog homlokán a diadém, befonva mirtuszból, narancsvirágból készült koszorúba, gyémántlánc ragyog hófehér nyakán." (Szőgyén-Wittenbach Hubert: Ferenc József szerelmei, Zrínyi Kiadó, 1989)
Ruhájából mindössze egy ezüst virágfüzér hímzés maradt fenn, mellyel később egy papi talárt díszítettek, ez jelenleg is megtekinthető a bécsi Sissi múzeumban.

 

Erzsébet hozományként 50.000 forintot és menyasszonyi kelengyét kapott otthonról, melyet Ferenc József még 100.000 forinttal kiegészített. Stafirungjának részletes listája fennmaradt, érdekességképpen néhány tétel: 12 tucat (!) ing, 14 tucat harisnya, 6 tucat alsószoknya, 20 tucat kesztyű. (forrás: Gróf Corti Egon Cäsar: Erzsébet, Révai Kiadás, 1935)

Ahogy már fentebb írtam, a pár hamar elhidegült egymástól, Sissi gyakorlatilag a házasságkötés után szinte rögtön már magányosan és boldogtalanul vergődött a fojtogató bécsi környezetben. Valószínűleg nehezen lehetett volna két egymástól ennyire különböző embert találni, mint a liberálisan nevelt, szabadságszerető, kissé "elvarázsolt" és befelé forduló Erzsébet, és a poroszos fegyelemre szoktatott, szabálykövető, rendszerető Ferenc József. De szerelmük kezdetén ezt még nem tudhatták, összeházasodtak, és ezzel valószínűleg a világ legboldogtalanabb embereivé tették egymást, de Sissit mindenképpen.
Ahogy a menyasszonyi ruháról, úgy az esküvőről sem maradt fenn Erzsébetet vagy a párt értékelhetően ábrázoló kép, ezért következzen egy, amely a császárnét ünnepi öltözékben ábrázolja, mely menyasszonyi ruhának is beillene, noha Sissi jóval később viselte.

Végszóként pedig jöjjön egy idézet az Elisabeth című musicalből, mely tökéletesen összegzi Erzsébet és Ferenc József házasságát:

"Fáradt gályák éjnek tengerén,
de a célunk már más - arra mész te, erre én!
Kicsit összesodort az ár,
de a sors az elválaszt már,
és nincs kiút, és nincs már több remény!"
(szerzők: Lévay-Kunze, magyar szöveg: Müller Péter Sziámi)

Képek forrása: wikipedia, mindspring, 3.bpdw-world, madeira-tourismus 

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha történelmi esküvők

Mit viseljen a menyasszony? - Caroline DeVillo 2009

2010.03.19. 12:31 :: U.Monka

Igaz, nem idei, hanem előző évi az alábbi kollekció Caroline DeVillo-tól, de szerintem érdemes megnéznetek. Ezen ruhák nagyszerűsége éppen az időtállóságukban rejlik, kis túlzással éppúgy lehetne 1970-es kollekció, mint mondjuk 2020-as. :) Letisztult vonalvezetésű, egyszerűségükben is nagyon elegáns és nőies modellek, melyek sosem mennek ki a divatból. Azon menyasszonyoknak, akik nem a fodros-bodros-habos-romantikus stílus hívei, kimondottan ajánlhatók, illetve azoknak is, akik feltűnőbb kiegészítőt szeretnének viselni a nagy napon, hiszen ezek a nemesen egyszerű ruhák nem vonják el például egy szép nyakékről a figyelmet. Számomra kakukktojás a felső sor középső ruhája, kicsit más stílust képvisel, mint a többi, az a ruha játékos, kislányosan bájos a többi dívás-elegáns, klasszikus vonalvezetésű, már-már puritánul egyszerű ruha között. Nem is hangsúlyozza úgy a nőies vonalakat, karcsú derekat, mint a többi, de tökéletes lehet egy gömbölyödő pocak elrejtésére, esetleg színesben koszorúslány, vagy menyecskeruhának. Nektek melyik tetszik legjobban? :)

Forrás: Caroline DeVillo

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha esküvő design

Star Wars esküvő

2010.03.19. 11:00 :: scs

- Drágám, Neked ki jön be a legjobban a Csillagok Háborújából?

- Hát nem is tudom... Chubi picit szőrős nekem, de imádom Ackbar admirális gyönyörű tekintetét!

Ez, vagy valami hasonló beszélgetés késztethette a vőlegényt arra, hogy beöltözzön esküvője napján a Csillagok Háborújának ha nem is a legrondább - de biztosan dobogós - szörnyének, hogy igent mondhasson kedvesének. Azt hiszem picit túl sokszor nézték meg a filmet... Mindenesetre felejthetetlen élményt él át a menyasszony miután Yoda kimondja, hogy most csókoljátok meg egymást! :)

Igyekszünk elsőként beszámolni a közelgő navi esküvőkről!

Forrás: Movie-Moron

Megosztás

 

Szólj hozzá!

Címkék: kacagtató esküvő design

Zöld-arany esküvői meghívó

2010.03.19. 08:00 :: ...gabka...

Kedves barátaim, Eszter és Thomas nyáron Németországban kelnek egybe, és mi sem volt számomra természetesebb, minthogy felajánljam nekik nászajándékul meghívójuk megtervezését.

Eszter szőlő-zöld menyecske ruhát választott magának, és örült volna, ha ez a színvilág a meghívón is domináns. Emellett nagyon tetszett nekik az a natúr stílus, amelyet az esküvő kiállításon mutattunk be. A zöld-natúr-barnás vonalat szerették volna kiegészíteni egy kis aranyos hatással, hogy elegánsabbá tegyék az egész eseményt.

Az alábbi meghívó lett a végeredmény:

 

A meghívókat magyar és német nyelven is elkészítettük, hiszen a vendégek egy része német, másik része pedig, Eszter ágáról, magyar.

A tervek szerint mi fogjuk innen kivinni Bonnba a virágokat, asztaldíszeket, és én fogom dekorálni a termet majd az esküvő napján. Ilyen még nem volt, kicsit izgulok is - no nem amiatt, hogy Kriszti nélkül kell boldogulnom a dekorral (ezt már megtettem tesóm szegedi esküvőjén is), hanem izgalmas, hogy a virágok hogy viselik majd a hosszú utat és a nyári meleget. Igaz, az autó légkondícionált, és Kriszti is rendelkezik számtalan trükkel, hogyan lehet tartóssá tenni a csokrokat. Én pedig mit tehetnék egyebet, mint hogy most is (ahogy mindig) maximálisan megbízom benne, hisz ő a téma szakértője, és eddig még mindenben igaza volt. :) Azért szorítsatok! :))

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: zöld barna arany esküvői meghívó munkáink

Fekete-fehér esküvő design lepkékkel

2010.03.18. 13:53 :: scs

Úgy látom, a mai Tim Burton torta nagy sikert aratott, hát készítettem egy különleges hangulatú montázst gabka egyik szerelméről, a fekete-fehér színvilágú esküvőről. Ízig-vérig esküvő design-ról van szó, imádom az ilyen fotózásokat! Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy nem mindennapi látványról van szó!

Virágokból nem túl sok fajtát használtak fel, inkább a kiegészítőkön volt a hangsúly. A menyasszonyi csokorban található fehér boglárka, és feketére fújt mákgubó, ami visszaköszön vőlegény kitűzőben is. Csokorból kettőt is láthatunk, igazából a különbség csak annyi, hogy a lepkéket hatalmas tollakra cserélték - nekem a második verzió sokkal jobban tetszik! Az esküvői asztaldíszben pedig fehér hortenziát használtak, de itt is inkább a fekete lepkék adták meg a végső hangulatát a kompozícónak.

Na be is fejezem, át kell adnom a szót a fekete-fehér szakértőnek! :)

Gabka: Őszintén? A szavam elakadt, mikor megláttam a fekete lepkéket! Nagyon szeretitek a lepkés ültetőinket, ez a tapasztalatunk, az esküvő kiállítás óta rengeteg érdeklődés volt ezekkel kapcsolatban. Na most ebben a kompozícióban épp olyanok, amit bármikor én magamnak is bevállalnék! Mennyire igaz az, amit mindig hangsúlyozok: ha megváltoztatjuk a dekor színvilágát, teljesen más hangulatot érhetünk el. Ugyanez a kompozíció színes lepkékkel szerintem bárkinek nagyon tetszene, egy kellemes, üde, tavaszi hatást keltene. Így, fekete-fehérben, kontrasztosan, szerintem nagyon látványos, de ez nem illik mindenki egyéniségéhez. Ami nagyon tetszik benne, az épp a lepke motívum: mennyire jó ötlet ezzel a játékos formával feloldani a fekete "dark" hangulatát!

Figyeljük meg, milyen szépen végigvezeti a fő motívumot a tervező az összes elemen. Tényleg ez az, amit mi esküvő designnak nevezünk. És ez nem kerül többe így sem, mintha teljesen más stílusokban gondolkodnánk a meghívót, a virágokat, a ruhát, a tortát, a dekorációt illetően.

Amit kicsit soknak tartok: a fejdíszek mindkét verziója. Nagyon tömény! :) Bár a kisebbikről lelógó necc fátyol határozottan jó ötlet, kár, hogy nálunk nem igazán divat az ilyesmi. Pedig mennyire dívás már!

Én a tervező helyében döntöttem volna a tollak és a lepkék között: nekem azok a képek tetszenek igazán, amelyeken csak a lepkék láthatók. Nagyon helyesek a tollas-mákgubós kitűzők is például, de nekem kicsit olyan a hatásuk, mintha egy másik esküvőhöz készültek volna.

Felhívnám a figyelmet a meghívóra, amely gyermekkorunk 3D-s hatású képeskönyveinek világát idézi, jópofa ötlet. Mondjuk én az őzikét nem erőltettem volna. :) Kérdés mondjuk, hogy a borítékból kivéve és kinyitva ugyanilyen szépen állnak -e az elemek, mint a fotón?

El is határoztam most íziben, hogy fogok készíteni ilyen lepkés füzéreket, damilra rögzítem majd, és lefotózom az eredményt. Szerintem Ti is el lesztek tőle varázsolva...

Annyit törtem már a fejem mostanában, hogy mivel lehetne még közelebb hozni a papír alapú dekort és a virágokat. Voltak erre kísérleteink, melyeket bemutattunk az esküvő kiállításon, de ezek az asztaldísz-ültetőkártya vonalat fedték csak le. Erre tessék: itt a szuper megoldás a csokor dekorálására is! És mindez éppen az olyan népszerű lepkékkel... Sokszor a legevidensebb ötletek, melyet ott vannak a szemünk előtt, nem ugranak be azonnal. :)

Alig várom, hogy az első ilyen jellegű megkeresést megkapjuk! :) Gyertek, gyertek hozzánk, és kérjetek tőlünk sok-sok lepkét!!! :)

Forrás: stacy mccain

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: fehér fekete színek esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz

Tim Burton ihlette esküvői torta

2010.03.18. 09:12 :: U.Monka

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nagyon szeretem a Tim Burton filmeket. Olyan egyedi képi világuk van, hogy rögtön fel lehet ismerni, ki a rendező. A nagy hal című film szerintem alap, de nagy kedvencem A halott menyasszony is. (a többit nem is sorolom) :) Találtam egy esküvői tortát, melyet ez utóbbi film ihletett. Kétségkívül nem szokványos, de szerintem aranyos.  Azért a nagymamák szemét megnézném, mikor meglátják ezt a tortát. :)

A kép forrása: cakecentral

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: torta

Esküvői meghívó korabeli köntösben

2010.03.18. 08:00 :: ...gabka...

Volt egy nagyon vicces helyzet az esküvő kiállításon, amikor egy szimpatikus pár a meghívóim felett diskurálva egyszer csak ezt mondta: Épp ezt kerestük! Ezt néztük ki az interneten hónapokkal ezelőtt! Még 2006-ban, a Wedding Design megalakulása előtt készítettem egy szecessziós stílusú meghívót egy kedves ismerősnek, amely kikerült a honlapom referenciái közé. Valószínűleg itt találták meg Györgyiék, és szerettek bele a tervbe.

Györgyi és István elhatározták, hogy kölcsönöznek maguknak korhű jelmezeket, és egy csodás helyszínen elkészíttetik saját magukról azokat a fényképeket, amelyeket szerettek volna viszont látni a meghívó borítóján.

Nem vagyok a híve egyazon grafika újbóli felhasználásának, de ennek az ötletnek nem tudtam ellenállni, és végső soron az új fotóval abszolút a személyükre szabtuk ezt a meghívót. :)

Így született meg az ő régimódi meghívójuk:

 

Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek innen is a közös életetekhez, Györgyi és István, maradjatok mindig ilyen derűsek, vidámak és mosolygósak! :) Öröm volt Nektek dolgozni! :)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: barna szecesszió esküvői meghívó munkáink

Legendák esküvői I. - Marilyn Monroe

2010.03.17. 11:15 :: U.Monka

Új sorozatomban a történelmi esküvőkhöz képest könnyedebb vizekre evezek, igazi sztárok, élő és hajdani legendák esküvőiről fogok írni.

Az első, akit kiválasztottam, valódi sztár volt, neve, nőiessége már fogalom, személye máig legendás: Marilyn Monroe.

Marilyn háromszor ment férjhez, és házasságain kívül több feltételezett és valós viharos szerelmi viszonya is volt.

Első házasságát alig 16 éves korában kötötte, James Dougherty-vel, 1942. június 19-én. Ez a házasság inkább menekülés volt számára. Időközben lassan beindult a karrierje, néhány év alatt több tucat amerikai magazin címlapján szerepelt, és elkezdett színjátszást tanulni. Végül négy év házasság után a karriert választotta, és 1946-ban elváltak.

Második házasságát 1954 január 14-én kötötte a híres baseball játékossal, Joe DiMaggioval. Még ugyanabban az évben el is váltak a férfi féltékenysége és tettlegességig fajuló durvasága miatt. DiMaggio azonban élete végéig nem tudott túljutni a szakításon, annyira szerette, hogy Marilyn halála után még két évtizeden keresztül hetente több tucat rózsát küldött a sírjára.

 

Harmadik házasságát az akkori kortárs amerikai irodalom ismert drámaírójával, Arthur Millerrel kötötte. A férfi azonban nem igazán becsülte meg a színésznőt, üresfejű szőkeségként kezelte, csupán dekorációnak tekintette oldalán, és ez még labilisabbá tette Marilyn egyébként sem kiegyensúlyozott lelkivilágát. Ennek ellenére négy éven keresztül, 1956-tól 1961-ig házasok voltak.

 

Érdekes végignézni, hogy mennyire különböző stílusú ruhákat viselt esküvőin. Az első ruha teljesen klasszikus, a kornak megfelelő hófehér ruha, fátyollal, óriási virágcsokorral. A második esküvőjén nem viselt hagyományos menyasszonyi ruhát, egy egyszerű kosztümben mondta ki a boldogító igent. Vajon miért? (DiMaggio viszont ugyanazt a nyakkendőt viselte, amit az első randevújukon is) Az utolsó ruha pedig már semmit nem bíz a véletlenre, tökéletesen kihangsúlyozza Marilyn nőies idomait, ugyanakkor a ruha stílusának teljesen ellentmond a szűzies fátyol. Ez a törtfehér, test vonalát követő ruha mind a mai napig megállja a helyét, bár az a tapasztalatom, hogy a menyasszonyok még mostanság is csak ritkán választanak ennyire mindent kihangsúlyozó ruhát.

Végül pedig következzen egy video, ahol elleshetőek a már klasszikusnak számító Marilyn Monroe smink elkészítésének trükkjei. Nekem nagyon tetszik a végeredmény, szép és nem is bonyolult, ugyanakkor nagyon nőies, akár esküvői sminkként is tökéletes lehet, hiszen a szemet gyönyörűen kiemeli, ugyanakkor ebben a verzióban csak szájfényt használnak a szokásos szexi vörös rúzs helyett, ez is tökéletes egy menyasszony számára.

Képek forrása: Lesoir, lib.berkeley, marilynmonroepages

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha smink legendák esküvői

Csipkés esküvői meghívók - régimódi romantika modern köntösben

2010.03.17. 09:00 :: ...gabka...

Azon törtük a fejünket hétvégén (volt rá időnk a 3 nap alatt), hogy mivel újíthatnánk meg esküvői meghívó kínálatunkat. Milyen különleges megoldást tudunk kínálni azoknak, akik az egyedi tervezésű grafikán túl valami más módon szeretnék kifejezni egyéniségüket?

Mivel nagy sikert arattak az esküvő kiállításon a minimális grafikával készült, pausszal és szalaggal dekorált variációk, arra gondoltunk, ezen a vonalon haladunk tovább, és kitalálunk a szalag helyett/mellé valami más, még extrább dekorációs elemet. Így született az ötlet: horgoljunk csipke motívumokat!

Ezeket ragasztással, szalaggal tudjuk a kész meghívóhoz rögzíteni, és egy szép gyönggyel a közepében tehetjük teljessé a látványt.

A csipkeminta mellé mindenképpen a legegyszerűbb, kártya formátumú meghívót javaslom, szerintem ehhez a megoldáshoz nem passzolnak a nyitható verziók. A kártya lehet hosszúkás, LA4-es méretű, ebben az esetben a bal szélére tudnám elképzelni a csipkét. Itt akkár pauszt is használhatunk, fokozva a romantikus, sejtelmes hangulatot. A másik megoldás pedig az lehet, ha egy négyzet alakú lap elejére, középre rögzítjük a dekorációt, és a hátuljára kerül a szöveg.

Mutatnék néhány elkészült mintát:


Természetesen bármilyen igényt meg tudunk valósítani, és a választott mintától függően az eredmény kislányosan romantikus lesz, vagy akár egyedi és modern. Az összes csipkemotívum kézzel készül, egyedi munka mindegyik, és bármilyen színben el tudjuk őket készíteni.

És végül egy fontos kérdés: az árak. :) Előzetes számításaink szerint ez a típus picit drágább lesz, mint a hagyományos, sima papír alapú meghívók. 600 Ft fölé ritka esetben szoktunk menni a sima grafikus meghívóinkkal, ebben az esetben, csipkével együtt kb. 600-800 Ft közé fog esni az egységár, darabszámtól függően.

Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, keressetek bennünket egyedi árajánlat kéréssel, és akkor tudunk pontos számot kalkulálni! Az irodánkban személyesen is meg lehet tekinteni a fenti példákat, mondanom sem kell, hogy élőben sokkal ütősebbek, mint fotón.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői meghívó munkáink

Csodás csecsebecse

2010.03.16. 16:06 :: ...gabka...

Hát igen, hölgyeim, vannak olyan tárgyak ebben az univerzumban, amelyektől elgyengül a lábunk, és egyszerűen, zsigerből jövően úgy érezzünk: KELL! Az ilyen típusú fellángolásokat a hímnemű egyedek általában sajnos kevéssé értik és értékelik, jó erre idejekorán, még a házasság előtt felkészülni és megfelelő kompromisszumokat kötni a jövőre nézve. Például leszögezni, hogy hány "szerelem első látásra" tárgyat vihet haza az újdonsült asszonyka egy hónap során a közös otthonba, azt dekorálandó, anélkül, hogy kivívja ura és parancsolója haragját? :))

A fenti iróniát félretéve mutatok egy képet, amely tényleg lélegzetelállítóan szépséges, engem elvarázsolt:

Sajnos (vagy éppen szerencsére?) egyelőre csak az USA-ban szállítanak ki, pedig ez az üvegdugó szett mindösszesen kb. 4000 Ft-ba kerül.

Hát nem valóságos ajándék lenne ennyi pénzért? :)) Ha már ajándék, akkor egy ilyen típusú kedves figyelmességnek szerintem minden pár örül, még akkor is, ha pénzt kérnek a lagzira nászajándék helyett. Szerintem roppant stílusos megoldás, ha a boríték mellé adunk valami apró kedvességet, amiről későbbiekben is eszükbe juthatunk...

Forrás: SaveOnCrafts

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ékszer ezüst

Minden idők leggyorsabb esküvői meghívója :)

2010.03.16. 07:45 :: ...gabka...

Múlt hét kedd délutánján eljött hozzám Eszter, és esküvői meghívóval kapcsolatban beszélgettünk, mikor kiderült, hogy neki bizony még azon a héten kellenének a kész anyagok.

Így nézett hát ki az időzítés: szerda délelőtt árajánlatot küldtem neki, amelyet azonnal elfogadott, majd délutánra elkészült a grafika, Eszternek szerencsére nagyon tetszett, épp így képzelte el a látványt. Még szerdán, késő délután leadtuk a meghívókat a nyomdába, ahonnan csütörtök délután el is hozhattam a kinyomtatott példányokat, majd elfutottam a papírboltba színes borítékért és bordó szalagért. Péntek délelőtt megcsináltam a meghívók felszalagozását, és péntek délben jött Eszter átvenni a befejezett munkát.

Hogy mit jelent ez konkrétan? Gyakorlatilag 2 nap alatt tudunk meghívót biztosítani sürgős esetben - ez számunkra is öröm és pozitív bizonyítéka annak, hogy attól, hogy minden munkánk egyedi, nem tart feltétlenül sokáig azok elkészítése, ha megvan az összhang a megrendelővel. :)

Következzen hát az emlegetett anyag:

 

A szoros határidő okán egy hosszúkás kártya formátumot javasoltam Eszternek, melyet egy nyomatlan pausszal borítottunk, és a két lapot bordó masnival kötöttük össze. Próbálok készíteni egy használható fotót a végeredményről a mai nap folyamán!

Kívánok mindenkinek szép hetet és több napsütést ezzel a szerelmes cicapárossal! :)

 

Update: Íme az ígért fotó a kész meghívóról:

Igyekeztem olyan képet készíteni, amely visszaadja a papírminőséget is: egy nagyon elegáns, csillogó, gyöngyházas felületről van szó, talán az alsó képen kijön a hatás.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: bordó esküvői meghívó munkáink

Régi magyar esküvői szokások

2010.03.15. 21:33 :: U.Monka

Ha már március 15-e, nemzeti ünnep van, következzen egy kis csokor hagyományos magyar népszokás az esküvői viselettel kapcsolatban, a nem is olyan régmúltból.

A mirtuszkoszorút az ártatlanság jelképeként viselték a menyasszonyok régen, és a népszokás szerint csak azokat a hajadonokat illette, akik érintetlenül mentek férjhez. Természetesen azonban a néhány „ijedtségen” már túl lévő lányok is feltették fejükre esküvőjükön, össze is súgtak a hátuk mögött emiatt annakidején. A koszorú esküvő utáni levétele jelképezte az asszonnyá válást, ezután az ifjú házasok szobájuk falára akasztották dísznek, és halálukig ott őrizték.


 

Szép és sajnos kiveszőben lévő szokás a rozmaringág vőlegényre, násznépre tűzése, illetve a menyasszony koszorújának rozmaringgal díszítése. A rozmaring a hűséget jelképezi a népszokás szerint. Manapság elvétve lehet látni esküvőkön, én néhány éve egyetlen egyszer, egy erdélyi esküvőn láttam csak eddig.


A menyasszonyi ruha sem volt mindig fehér. Hazánkban sokáig a fekete volt az általános ünneplőruha-szín, a lányok feketében esküdtek. Faluhelyen sokáig nem is volt külön menyasszonyi ruha, a lányok a legszebb ruhájukban mentek férjhez, ez általában díszes, hímzett öltözetet jelentett. Mindössze az első világháború után kezdődött a fehér menyasszonyi ruha térhódítása.

Mai rohanó világunkban is fontos a régi hagyományok megismerése, tisztelete, és megőrzése. Ha valaki hagyományos esküvőt tervez, az a fentieken kívül még jónéhány szép régi szokást feleleveníthet élete nagy napján.

Képek forrása: Wikipédia, Nosalty, Tankönyvtár

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: fehér ruha fekete hagyományos esküvő

süti beállítások módosítása