Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Legendák esküvői II. - Audrey Hepburn

2010.03.26. 08:09 :: U.Monka

Legendák esküvői sorozatom második részéhez az isteni Marilyn Monroe után szintén egy elragadó, de teljesen más kisugárzású hölgyet választottam, Audrey Hepburnt. Audrey az örök elegancia, a kislányos báj megtestesítője, igazi klasszikus szépség volt, kiváló stílusérzékkel megáldva. Még az évek múltával sem kopott meg szépsége és eleganciája, az idő múlásával is gyönyörű maradt.

Első házasságát Mel Ferrerrel kötötte, 1954-ben. Nem akart karrierista lenni, minden vágya egy gyermek volt. Sorozatos vetélések után végül 1960-ban megszületett első gyermeke, Sean. A házasság 12 évig tartott, férje féltékenysége, túlzott aggódása vélhetőleg nem tett jót a kapcsolatuknak, 1968-ban elváltak. Lássunk egy fotót az első esküvőjéről:

 

Ez a menyasszonyi ruha magán viseli az 50-es évek stílusának jegyeit: szalaggal kihangsúlyozott darázsderék, gazdagon ráncolt, térd alá érő szoknyarész, alsószoknyával, hosszú, könyékig érő kesztyű. A ruha felső része magasan, már nyakban gombokkal zárt, ujja húzott. Számomra olyan hatást kelt, mintha egy szoknya-blúz együttes lenne, nem menyasszonyi ruha, nem érzek teljes harmóniát az alsó és felső rész között. Nagyon bájosak és Audrey-hoz illőek viszont a hajába koszorúszerűen beletűzött virágok.

Második házasságát egy olasz pszichiáterrel, Andrea Dottival kötötte 1969-ben, egy évre rá, 1970-ben pedig meg is született második gyermeke, Luca. Később egy filmforgatás alatt elkezdődtek a pletykák férje hűtlenségéről, és noha Audrey megpróbálta házasságukat megmenteni, a megcsalás, vagy megcsalások kettétörték a kapcsolatot, és 1982-ben elváltak.

 

Ez a ruha véleményem szerint a színén kívül nem sokban idéz egy hagyományos menyasszonyi ruhát. Tipikus 60-as évek divatja egyébként, egy egyszerű, hosszú ujjú fehér miniruha. Ami nekem nagyon furcsa, az a gombos kendő, mint menyasszonyi fejdísz. Nyilván ez is nagy divat volt akkoriban, de sem a ruhával, sem egy esküvővel nem passzol össze szerintem.

Esküvői, alkalmi ruhákat azonban filmjeiben is viselt, például az alábbi Dior menyasszonyi ruhát 1957-ben a Funny face című filmben.

 

Ez az a ruha, mely a három, itt bemutatott menyasszonyi ruha körül leginkább Audrey-s számomra. Szintén az 50-es évek darázsderekú fazonja, sima csónaknyakú felsőrésszel, nagyon elegáns és letisztult hatású. Nincsen rajta semmi felesleges cicoma, úgy tökéletes, ahogy van. A mostanában reneszánszát élő kis balerinacipőt viseli hozzá. Ezt a ruhát teljesen hosszú változatban akár manapság is viselhetné bármelyik menyasszony, de akár 30 év múlva is, mindig stílusos, elegáns, decensen nőies viselet lesz.

Végül pedig következzék a talán legismertebb viselete a Breakfast at Tiffany's (magyarul Álom luxuskivitelben) című filmből:

 

A ruhát Hubert de Givenchy tervezte, és azóta már bevonult a film és divattörténelembe kis fekete ruha néven, de kevesen tudták, tudják így viselni, mint ahogy Hepburn tudta. Szokták mondani, hogy minden nő ruhatárában kell lennie egy kis fekete ruhának, annyira alapdarab, nőies, ugyanakkor rendkívül elegáns, nagyon jól variálható, és számtalan alkalomra viselhető: színházba, esküvőre, rövidebb változatban randevúra, blézerrel tárgyalásra, stb.

Végül engedjetek meg nekem egy személyes megjegyzést: Sok szeretettel ajánlom ezt a posztot legjobb barátnőmnek, akinek nagy kedvence Audrey Hepburn.

Képek forrása: 4bpimg.flare, lilyspurce, vietnamnet, 2bp

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha legendák esküvői

Ízig-vérig nő...

2010.03.25. 16:29 :: ...gabka...

...avagy a ruha, amit tátott szájjal csodálunk, de sosem mernénk felvenni? :)

Minden benne van, ami nőiessé tesz minket: a színe, a fazonja, ahogyan csodásan kiemeli a homokóra formát, a fodrok, a kacér lábvillantós megoldás. Ugyanakkor, ezt tudni kell hordani. Fel kell készülni a tekintetek kereszttüzére, mert ebben a szerelésben biztosan nem maradunk észrevétlenek egyetlen eseményen sem!

Extrém menyasszonyoknak akár esküvői ruhának is el tudom képzelni, egyébként meg bárhová, egy tűsarkú szandállal és egy daliás kísérővel az oldalunkon! :)

Forrás: daaLaRna

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha pink

Natúr esküvői dekoráció

2010.03.25. 09:32 :: scs

Az idei év egyik legnépszerűbb stílusa idén - legalábbis a megrendelőink körében - a natúr hangulat. Az idei esküvő kiálításra is kivittünk magunkkal egy ilyen, zöld, természetközeli esküvői dekorációt.

Íme egy esküvő, hasonló stílusban:

Forrás: Kristin Banta Events

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: zöld színek esküvői dekoráció esküvő design

Ha már narancs... újabb meghívónk

2010.03.24. 09:33 :: ...gabka...

Az előző bejegyzés színvilágához kapcsolódik legújabb meghívónk, amely jelenleg épp a nyomdában készül. Angelika és Viktor első körben egy arany motívumos meghívót talált, amely nagyon tetszett nekik munkáim közül, majd a rengeteg féle lehetőséget látva kikötöttek az egyik natúr, barnás hangulatú verziónál (éles váltás a javából :)).

Az volt a kérésük, hogy varázsoljuk bele a meghívó színvilágába a narancsos-téglás árnyalatot, mert ezt szeretnék használni az esküvői dekorban is, amely fehér-narancs lenne.

Az eredmény csodás lett, remekül illik a natúr stílushoz ez a meleg hangulat, picit "mediterrán" hatású lett a látvány, ha lehet ilyet mondani egy meghívó esetében. :)

 

Felül látható a meghívó külső oldala kiterítve, alul pedig a belső oldalpár. A szövegezés színházplakát hangulatban íródott, úgy látjuk, ez is kedvelt téma a minket felkereső párok körében. 

Természetesen ez a meghívó is rusztikus felületű papírra készül, nagyon különleges lesz így. Ha lesz mintám, akkor igyekszem róla használható fotót készíteni, amellyel frissítem a bejegyzésem.

Angelika és Viktor, sok sikert kívánunk innen is közös életetekhez és reméljük, a kis huncut mosoly sosem tűnik el az arcotokról! :)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: barna narancs esküvői meghívó munkáink

Narancs esküvő

2010.03.24. 08:48 :: scs

Sajnos nem az össszes részletbe enged bepillatnást - legalábbis a mi nézőpontunkból, a dekorációra kihegyezve - a mai esküvő, de azok a részletek, amelyeket megmutat  a kisfilm igazán gyönyörűek.

A ceremónia helyszíne gyönyörűen van dekorálva, a barna száraz ágakon nagyon jól mutatnak a narancs virágfejek. A menyasszonyi csokor narancs kálából és orchideából készült kerek csokor, a hozzá passzoló vőlegény kitűző pedig szintén kálából és úgynevezett majomfarokból készül. Az anyuka szülőköszöntő csokra - nagyon kis cuki -, narancs tulipánokból készült.

Bár nem látszanak túl sok ideig az asztaldíszek egy része is ugyanabból a barna ágakból készült, mint amit a szertartásnál használtak. Ami igazán gazdagon lett díszíte virágokkal az a torta. A szalagon kívül nincsen rajta más dekoráció csak a virág, de abból viszont szép mennyiség!

Forrás: vimeo

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: színek torta narancs esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvő design vőlegény kitűző

Női szemmel, avagy esküvői fotózás másképp

2010.03.23. 09:59 :: ...gabka...

Hiszek abban, hogy egy női és egy férfi fotós látásmódja alapjaiban eltér egymástól. Nem akarom bántani az urakat, hiszen számos remek esküvői fotót láttam már tőlük (az enyémeket is egy kedves fiúbarátunk készítette nagy megelégedésemre). Ugyanakkor vannak olyan finom részletek, érzések, melyeket a női szem talán könnyebben azonosít és így jobban el tudja kapni a szép pillanatokat... Meg egyáltalán, számomra ez az egész esküvő téma olyan női dolog, miért ne lehetne a fotós is egy hölgy? :)

Véletlenül akadtam rá egy lányra, aki esküvőkön fotózik, és csudaszép képei vannak. Ezek közül egyet mutatnék most meg.

Forrás: Nikaa Photography

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői fotó

Egy kis édesség reggelre

2010.03.23. 08:00 :: scs

Íme egy gyönyörű pink esküvői torta, hogy megédesítse a reggeletek!

Forrás: Amy Atlas

p>Megosztás

 

Szólj hozzá!

Címkék: torta esküvő design

Citrom esküvő

2010.03.22. 13:28 :: scs

Volt már egy-két bejegyzés központban a citrommal, de íme egy újabb. Ez előbbiekben bemutatott esküvői dekorációkhoz képest talán a mostaniban jelenik meg a leghangsúlyosabban a citrom. Ami igazából újgonság az, hogy most a kékkel variálták a sárga színt, ami ahogy az esküvői meghívón is látszik, jó színpárosítás.

Nem használtak túlságosan bonyolult megoldásokat, a menyasszonyi csokor például két virágból, gerberából és fréziából áll. Sokan félnek a gerberától, de ahogy  láthatjátok nagyon jól mutat ebben a csokor is!

Az esküvői asztaldíszek sincsenek túlvariálva, hengervázákba bedobáltak egy rakatak citromot. A díszek egyszínűségét egy-két limeal törik meg. Ez a megoldás nálunk talán nem lenne túlságosan szerencsés, ugyani az asztalokon található citromok árából másmilyen, sokkal dekoratívabb asztaldíszeket lehetne is készíteni.

Forrás: Elizabeth Ann Events

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: színek torta kék esküvői meghívó esküvői dekoráció esküvő design ctiromsárga

Pohárdekoráció

2010.03.22. 08:00 :: ...gabka...

Szeretjük a sok olyan apró ötletet, amelyben a hagyományos dekoráció keretein túllépve, teljes körűen díszítünk egy helyszínt, egy asztalt, egy terítéket. Az igazán egyedi látvány eléréséhez nem elég egy asztaldísz középre, ennél többre vagy szükség. Meg kell teremteni az asztalon szereplő összes tárgy harmóniáját, és elérni azt, hogy a teríték is szerves részévé váljon a látványnak. Hogyan lehetséges ez?

Nagyon elterjedt a szalvétadíszítés használata, amikor az esküvő színeinek megfelelő szalaggal, gyönggyel, virággal dekoráljuk a szalvétákat, így ezek eredeti funkciójukon felül emelik az asztal fényét. Erre láthattatok egy szép példát a barna-narancs posztunkban.

A lepkés ültetőkártyáink is ezt az irányt képviselik. Ezek használatával a poharakat is "bevonjuk" a dekorációba, segítségükkel a pillangók kiemelkednek az asztal síkjából. Ha fokozni szeretnénk a hatást, néhány apró trükkel még hangsúlyosabbá tehetjük a kecses talpas poharakat, és háttértáncosokból primadonnává léptethetjük elő őket. :)

 

A montázsban szereplő lepkék ezüst színű papírból készültek, gyöngyöt és szalagot használam pluszban. Az egyik pillangó szárnyát is dekoráltam egy-egy gyönggyel, valamit a poharak szárára is alkalmaztam díszítésként a gyöngyöt. Egyik esetben vékony ékszerdrótot tekertem körbe a pohár szárán, és 3 gyöngyöt fűztem fel rá. A másik változatban egy kis masni került a pohárra, melynek közepében egy drót-gyűrű helyezkedik el, ezen pedig szintén egy gyöngy hintázik. A harmadik variáció pedig az, amikor a pohár legszélesebb pontját hurkolom át egyszerűen egy ezüst szalaggal és masnit kötök a végére.

Hogy tetszenek? :)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői dekoráció ültetőkártya esküvő design tálalás munkáink

süti beállítások módosítása