Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Emlékezetes esküvők, híres házasságok III. - Károly herceg, Anglia trónörököse

2010.05.01. 21:53 :: U.Monka

Sokat gondolkodtam a poszt ötletének megszületése után, hogy milyen kategóriába tegyem majd az írást. Először is csak Lady Dianáról akartam írni, és gondoltam, ha róla írok, rakhatom a Legendák esküvői sorozatomba, hiszen ő már életében is az volt. De végül arra jutottam, hogy mivel közismert, hogy Diana házassága nemcsak boldog nem volt, de kétszereplős sem, hisz Károly -akkor még- szeretője, Camilla gyakorlatilag végig képben volt a házasság ideje alatt, ezért inkább a férfi oldalát mutatom meg, így írhatok mindkét kapcsolatáról: a Dianával kötött házasságról, mely szép és tán igaz sem volt, és Camillával, az igazán fontossal kötöttről is, melyre évtizedeket várt a trónörökös.

1981-ben egy szerelmes, ábrándokkal teli húszéves lány, Diana Spencer férjhez ment az angol trónörököshöz a Szent Pál székesegyházban. A dolog egyetlen bökkenője az volt, hogy Károly már ekkor sem érezte ugyanezt, őt inkább a kötelességtudat motiválta. Az esküvő olyan volt, mint egy igazi, romantikus leányálom. Diana ruháját az Emanuel házaspár tervezte, közel 30 méter törtfehér színű selyemanyagot használtak fel hozzá. A ruhát brüsszeli csipkével, gyöngyökkel díszítették, majd' 8 méter hosszú uszály, és ugyanolyan hosszú fátyol tartozott hozzá, a végeredmény pedig igazi klasszikus-romantikus, puffos ujjú, királykisasszonyos ruha lett. A menyasszonyi csokor is a ruhához illően grandiózus volt, csupa fehér virágból, rózsából, liliomból és fréziából kötve. A menyasszonyt ugyanaz a hintó vitte a székesegyházhoz, mely annakidején leendő anyósát, Erzsébet királynőt is. Károly herceg haditengerészeti egyenruháját viselte vőlegényi öltözékként. A szertartást a Canterbury érsek celebrálta. Az eseményt emberek százmilliói követhették végig a világ számos országában, hiszen a tévécsatornák közvetítették azt. Az alábbi videó a Fox News Channel közvetítése az eseményről.

A kezdeti boldogság azonban hamar szertefoszlott, mert Diana rájött, hogy Károly herceg kapcsolatuk alatt gyakorlatilag folyamatosan fenntartotta viszonyát Camilla Parker Bowles-szal. 1996-ban hivatalosan is elváltak, de addigra már jó ideje teljesen elhidegült, majd meg is szakadt kapcsoltuk, Diana tündérmeséjének pedig az 1997-ben bekövetkezett tragikusan korai halála vetett végleg véget. Károly herceg még nyolc évet - összesen több, mint harmincat - várt arra, hogy végre feleségül vehesse élete szerelmét, Camillát. Az első esküvőhöz képest ez utóbbi egy meglehetősen szerény, zártkörű polgári szertartás volt, melyet mindössze 30 vendég jelenlétében tartottak a windsori városházán. A királynő és férje nem jelentek meg, Károly tanúja viszont fia, Vilmos volt. Camilla fehér kosztümöt, és hozzáillő kalapot viselt, Károly pedig fekete szmokingot szürke mellénnyel és nyakkendővel. Sokáig még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán létrejöhet-e a frigy, hiszen mindketten elváltak voltak. Az ország történelmében már volt hasonló eset, 1936-ban VIII. Edward angol trónörökös lemondott címéről, hogy elvehesse szerelmét, a kétszeresen elvált, ráadásul amerikai Wallis Simpsont. Károlynak végül ezt nem kellett megtennie, de egyházi szertartásról természetesen szó sem lehetett.

Camilla szempontjából átgondolva a történetet, biztosan nem volt könnyű évtizedeken keresztül a gyűlölt szeretőként elkönyvelve élnie, a világ szemében ő volt az, aki tönkretette az imádott Diana házasságát, ám ő végig csendesen kitartott, ahogy Károly is mellette. Ez a kitartó, őszinte, több évtizedes szerelem és Camilla háttérbe húzódó, szerény viselkedése lett később az, mely meghozta az angol nép rokonszenvét, és végül már az alattvalók többsége támogatta a házasságkötési szándékot. Persze feltehetjük a kérdést, hogy mit látott Károly herceg a Dianánál jóval idősebb, és kevésbé szép/csinos Camillában, mi tartotta és tartja ennyi éve épp emellett a nő mellett, de ez tulajdonképpen felesleges. Az ő történetük bizonyítja, hogy igenis létezik olyan szerelem, mely kiáll minden nehézséget, túlél évtizedeket. Lássuk be, manapság egy lassan negyven éves kapcsolat, melynek beteljesülésére több, mint harminc évet kellett várnia a párnak, ritka, mint a fehér holló.

Forrás: youtube

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: fehér ruha menyasszonyi csokor történelmi esküvők legendák esküvői

Színes ketuba

2010.04.29. 13:55 :: ...gabka...

Egy nagyszabású esküvő lázában égünk, nagyon készülünk a most vasárnapra, hiszen egy hatalmas rendezvényről van szó. Számtalan grafikai anyagot kért tőlünk Kati és Daniel, többek között megtiszteltek minket azzal, hogy ketubájuk elkészítésére is felkértek bennünket. Számomra ez azért különösen fontos, mert a zsidó hagyományok szerint a ceremónia során aláírt házassági szerződés, a ketuba az esküvőt követően egy életen át díszíti a házaspár nappalijának falát, szépen bekeretezve, központi helyen, így az én "felelősségem" is sokkal nagyobb, mint mondjuk egy meghívó készítése esetében. :)

Az esküvőre tervezett dekorációról és magáról a meghívóról már láthattatok egy összeállítást, narancs és barna színben terveztünk minden anyagot.

A ketuba ennél színesebb lett. Eredetileg Kati Amerikából szerette volna megrendelni, de végül úgy döntött, ezt is ránk bízza, és egy picike látványkép alapján tudtam elkezdeni a tervezést, amely kijelölte a körülbelüli irányt, az elképzeléseket. A színeket a grafika jobb oldalán elvittem picit narancsosabb irányba, a rózsaszínes-lilás árnyalatok rovására, így jobban illik Katiékhoz a végeredmény.

Íme a kész ketuba:

 

Hadd jegyezzem meg, hogy nem egyszerű dolog héber nyelven tördelni, az egyik probléma, hogy jobbról balra olvasnak és írnak, így fordított a szövegirány, a másik pedig, hogy egy szót sem értek a szövegből, amivel dolgozom, így nem vehetem észre, ha bármilyen hiba vagy elütés található benne. Van benne kihívás, de megoldottam. :)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: munkáink ketuba

Zöld esküvői meghívó

2010.04.29. 07:20 :: ...gabka...

Ágnes és Gábor egy kedves barátomon keresztül találtak meg minket. Viszonylag szabad kezet kaptunk, nem voltak kötött elképzeléseik, így az eddig elkészült meghívókból válogatva találtuk ki közösen a koncepciót: egyszerű kártya formátum lesz, csak az egyik oldalán nyomtatva, fényesen csillogó papírra, zöld motívumokkal, pausszal, szalaggal díszítve.

Expressz gyorsasággal volt szükségük a meghívókra, és néhány nap alatt el is készültünk velük. A két motívum, amit választottak, már meg volt rajzolva (Melinda és Isti meghívóinak tervezésekor készültek el), így a grafikai munka nagyon gyorsan megvolt, és az egyszerű formátum miatt a nyomdai kivitelezés is rekordsebességgel elkészült. Ezek után nem maradt más hátra, mint a pauszpapírt összeragasztani a meghívó kártyákkal és szalagozni.

Sajnos ebből a meghívóból sem maradt nálam mintapéldány, így csak egy látványtervet tudok mutatni:

 

Áginak és Gábornak pedig innen is nagyon sok boldogságot kívánunk!

 

Muszáj megjegyeznem, hogy nem volt még egy ehhez hasonló munka pályafutásom során, mint Melinda és Isti meghívója. Imádtam tervezni, és ez volt az első alkalom, amikor közzétettem már az első verziókat is a blogon. Engem is meglepett az a fajta érdeklődés, amelyet ez a meghívó az olvasókból kiváltott, egész egyszerűen rengeteg olyan visszajelzést kaptam, hogy nagyon-nagyon bejött Nektek az a két minta.

Hál' istennek Melindáék végleges meghívója még sokat formálódott azóta, és belekerült néhány igazán rájuk jellemző motívum is, így nem kerültem olyan kellemetlen helyzetbe, hogy egy az egyben kellett volna valakinek ugyanazt elkészítenem, hisz ezt nem szívesen vállaltam volna be.

A nagy népszerűség tükrözi azt az igényességet és választékosságot, ahogyan Melinda és Isti hozzáálltak már az első perctől kezdve a teljes dekoráció kialakításához, és hiszem, hogy köszönhető annak a sok szeretetnek és figyelemnek, amelyet a tervezés során jómagam hozzátettem.

Az ok, amiért eddig nem tettem közzé az elkészült Melinda-Isti meghívókat, az, hogy szeretném megvárni esküvőjük napját, ami már nagyon közel van, és a teljes dekorral együtt egy komplett képes beszámolót mutatni Nektek - látni fogjátok, hogy egy szuperül átgondolt, igazi Wedding Design-os esküvő kerekedik majd!

 

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: zöld esküvői meghívó munkáink

Elszállunk a boldogságtól - újabb egyedi esküvői meghívó

2010.04.28. 07:50 :: ...gabka...

Kevesen érkeznek hozzánk annyira konkrét elképzelésekkel, mint ahogy Móni tette ezt néhány héttel ezelőtt. Tudta, hogy mit szeretne, tudta, hogy velünk fogja elkészíttetni, és ez a gyakorlatban is épp ilyen simán ment, ahogy olvassátok. Az első perctől megvolt az összhang közöttünk, nagyon hamar sikerült megvalósítanunk Móniék álmát, a repülős témájú meghívót. Az volt a kérés, hogy a léghajó motívum szerepeljen a terveken, valamint kékesszürke és kis pink színvilágban gondolkodjunk.

Íme az eredmény, amely megszületett (elő- és hátlap egymás alatt):

 

A meghívók kártya formátumban, kékesen csillogó, gyöngyházfényű papírra készültek el és világoskék borítékokat választottunk hozzájuk.

Móni már a dekoráció és virág kérdésekben is egyeztetett velünk, és annyit elárulhatok, hogy a teljes esküvő tematikája a repülés lesz, szuper egyedi megoldásokkal. Erről mindenképpen fogunk még mutatni fotókat az esküvőt követően.

Addig is: sok sikert kívánunk a nagy napotokhoz, Móni és Gyuri, és kívánjuk, hogy örökre a fellegekben járjatok egymás társaságában! :)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői meghívó munkáink

Rózsaszín meghívó - egyszerre modern és klasszikus

2010.04.27. 15:00 :: ...gabka...

Néhány héttel ezelőtt készült el a következő meghívónk is. A címben furcsán hathat, hogy azt írtam, modern is és klasszikus is. Hogyan lehetséges ez?

Modern a formátum, hiszen egy négyzet alakú kártyáról van szó ismét, amely hajtás nélküli, kétoldalas megoldás. Az utóbbi időben egyre többen választottátok ezt a verziót, aminek én személy szerint nagyon örülök - ez egy friss és újszerű alternetíva a hagyományos meghívók mellett.

Klasszikus a meghívó, mert grafikájában idézi a romantikát, ugyanakkor nem hajlik át a giccsbe. Alapvetően minden esetben van bennem egyfajta tartózkodás, ha meghallom, hogy valaki rózsaszín meghívót szeretne, de természetesen lehet szép és visszafogott képi világot alkotni ezzel a színnel is.

Viki kérése az volt, hogy a rózsaszín mellé a zöld és a barna színeket párosítsuk, és be kell valljam, elsőre nekem teljesen más arányok jutottak eszembe (sok zöld és barna, nagyon kevés pinkkel), az eredmény mégis harmonikus és letisztult lett, annak ellenére, hogy alapvetően a rózsaszín a domináns.

Következzék a látványterv, egymás alatt az elő- és a hátlap: 

Ez a meghívó is Sanyi kollégám alkotása. Hogy tetszik?

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: zöld pink esküvői meghívó munkáink

A legkülönlegesebb esküvői meghívó, avagy rockerek, ha házasodnak ;)

2010.04.27. 11:26 :: ...gabka...

Néhány hetes szabadságról érkeztem épp vissza, és Sanyi kollégámmal (aki a távollétemben helyettesített a meghívó tervezési feladatokban is) egyeztettünk a folyó munkákról, mikor megemlítette, hogy van egy újabb megbízásunk, egy elképesztő és egyedi ötlet, amihez hasonlóval még sehol sem találkozott. :)

Nagyon ritkán fordul elő, hogy megmutatok olyan munkát, amely még csak a terv fázisban van és nem a jóváhagyott, végleges verzió, ennek azonban nem tudok ellenállni. Egyrészt azért nem, mert csodálom a pár bátorságát, hogy ezt bevállalják az esküvőjükre, szuper jó dolog, hogy meg merik mutatni az egyéniségüket ennyire erősen az esküvői meghívójukban is, és ezt a család is elfogadja, megérti, támogatja. A másik ok pedig az, hogy jómagam is kedvelem az igényes rockzenét, így ez a meghívó kifejezetten szívmelengető számomra emiatt is.

A cél az volt, hogy fesztivál belépők hangulatát tükrözze a meghívó, szerintem ez maradéktalanul sikerült is, hála Sanyi ügyességének.

 

A meghívókat vastagabb papírra nyomtatjuk majd, fóliázva lesznek mindkét oldalukon, majd felül lukasztva, és szalagot fűzünk majd bele - így válik a megjelenése igazi belépő hangulatúvá. No meg persze a grafikai motívumoktól, amelyek nem hagynak kétséget afelől, hogy milyen irányba húz az ifjú pár. :)

Ígérem, mindenképpen megmutatom az elkészült anyagot is lefotózva a későbbiekben!

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői meghívó munkáink

Narancs esküvő

2010.04.26. 09:00 :: scs

Egy kisebb esküvőn dolgoztunk a hét végén a Jardinetteben. A két meghatározó virág a kála és a frézia volt.

A menyasszonyi csokor egy gyöngyös füves alapra, kálából készült. A dobócsokor kisebb, fréziával lett kiegészítve, a vőlegény kitűző illetve az esküvői asztaldísz úgyszintén.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: színek narancs esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

süti beállítások módosítása