Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Hajdíszek esküvőre

2010.09.04. 07:15 :: ...gabka...

Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy gyakran bűvölnek el engem holmi csillogó csodák... :) Rendíthetetlenül hiszek a kiegészítők szerepében, úgy gondolom, egy jól megválasztott ékszer, dísz elviheti a hátán a komplett öltözéket.

Nincs ez másképp az esküvőn sem. Szerencsére már elérhetőek az egyszerűbb fazonú menyasszonyi ruhák is, így aki nem vágyik arra, hogy királylánynak öltözzön, és hatalmas abroncsot öltsön magára, az is megtalálhatja a stílusához legjobban passzoló viseletet.

Néhány példa a régi bejegyzéseinkből:

Empire szabással

Gazdagon díszített menyasszonyi ruhák 

Tavaszi kollekció

Letisztult menyasszonyi ruhák

Kivágott fazonok nyárra

Szerintem ezek a letisztult szabású, merevítésektől mentes, lány esésű ruhák kifejezetten vonzzák a hajdíszeket maguk mellé.

Íme néhány gyönyörű példa, mit tehetünk a hajunkba a nagy napon:

Akár ékszerhatású hajdíszt választunk, akár egy vintage stílusú tollas csodát, a többi kiegészítővel bánjunk csínján! Minél nagyobb és hangsúlyosabb az, amit a hajunkba tűztünk, annál kevesebb legyen rajtunk az egyéb ékszer (akár semmi több)!

Forrás: Untamed Patels

Szólj hozzá!

Címkék: ruha ékszer

Zsidó esküvő augusztus utolsó napján

2010.09.03. 07:00 :: ...gabka...

Nagyon nem irigyeltem Mónikát és Ádámot, mikor augusztus 31-én felébredtem... Sokszor eszembe jutottak a nap folyamán, és arra gondoltam, milyen pechesek, biztosan nem gondolták volna, hogy 10 fokban kell majd házasodniuk nyáron...

A borongós időt oldotta a csapatunk által épített és dekorált hüpe, amely egészen frissre és tavasziasra sikeredett:

Vastag bambuszrudak képezték a hüpe vázát, melyet fehér anyaggal vontunk be, és dekorációs elemként krém rózsafejekből készített gömböket és rengeteg (szám szerint 100 db) krém-arany csillogású pillangót lógattunk le körben.

Mónika és Ádám engem kértek fel a kethuba elkészítésére, amely sajnos végül technikai okok miatt nem valósulhatott meg (nem tudok héberül írni kézzel, és a rabbi nem fogadta volna el a nyomtatott szöveget). A színes vázlatokig jutottunk el, amelyek nagyon szépek lettek, ezért megmutatom őket részleteikben:

Színes ceruzarajzokról van szó, középre került volna a nyomtatott szöveg és ezt kereteztem volna a grafikával, így volt a terv. Kétféle koncepció volt, mindkettőben központi szerepet kapott a vigyázó kéz motívum és a fák, virágok, pillangók.

Sajnos a fotók nem adják vissza az élő hatást, de a lényeg azért látszik. Mutatok még egy képet az egyik tervről teljes egészében (mivel vázlat, nincs befejezve):

Szerettem ezeket a ketuba terveket rajzolni, közben újra az iskolában éreztem magam. (És körülbelül akkor volt utoljára színes ceruza a kezemben, milyen kár...) :)

Szólj hozzá!

Címkék: fehér színek krém arany esküvői dekoráció esküvő design hüpe munkáink ketuba

Színes menyasszonyi csokor

2010.09.02. 10:42 :: scs

Ha már Gabka felvezette ezt a csokrot, íme:

A múlt hét szombatján ünnepelte első házassági évfordulóját az a kedves pár, akinek az esküvőjére a virágokat és a meghívókat mi készítettük. Az évforduló alkalmából keresett fel bennünket a vőlegény, hogy szeretné meglepni a kedvesét a menyasszonyi csokorral.

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: színek menyasszonyi csokor esküvő design munkáink

Türkiz vintage hangulat, avagy esküvői fotózás másképp

2010.09.02. 09:16 :: ...gabka...

Beleszerettem egy fotóba, amelyre az internetet böngészve bukkantam. Egy gyönyörű asztal, igazán nem mindennapi dekorációs elemekkel, vintage hangulatban. Kopottas asztal, terítő nélkül, néhány tányér nagymama kredencéből, egy antik ezüst gyertyatartó türkiz gyertyákkal, mint a díszlet fő eleme, kékes üvegek és poharak, néhány gomb elszórva, egy homokóra, ezüst szalvétagyűrű, amely ékszernek is beillene...

Nem véletlenül használtam az imént a díszlet szót, ez a kép ugyanis egy esküvői fotózás során készült. Nagyon bejön a gondolat, hogy az esküvő meghatározott stílusát ennyire beleviszik a fotók készítésébe is, kár, hogy nálunk egyelőre ez nem bevett gyakorlat. De ki tudja, hátha ezzel a cikkel elindítom valakinek a fantáziáját! :)

Végül megmutatom a képet, amely a fenti díszletben készült:

Nagyon tetszik a kompozíció, a menyasszony arckifejezése, a játék az élességgel, és szeretem a kopott barnás-kékes hátteret, amely kiváló kontrasztot alkot a pár eleganciájával. (Ezért érdemes elmenni és szokatlan helyszíneken is fotózkodni, mert olyankor születnek sokszor a legjobb képek.)

Hogy tetszik?

Fotók: dellafiora

Szólj hozzá!

Címkék: fotózás kék esküvő design

Borongós idő, színes csokor

2010.09.01. 07:58 :: ...gabka...

Mivel elég rosszul viselem ezt a kinti 10 fokot, jól esik látni bármilyen nyárias, színes, vidám hangulatú dolgot, amelyek emlékeztetnek az egy héttel ezelőtti hőségre. Reménykedem, hogy még nem ért véget a nyár, illetve visszakapunk még egy kis napsütést október végéig.

Addig is, hogy a Ti napotok is vidámabban induljon, következzen egy csokor, amelyet Kriszti csak úgy "összedobott" a múlt hétvégi munkáink maradék virágaiból. Hát, nekem a lélegzetem is elállt, mikor megérkezett vele, élőben kifejezetten nagy, kerek bokréta és nagyon tavaszi-nyári hangulatú ezzel a színkavalkáddal!

Így néz ki felülről:

Sajnos az én fotózási technikám nem a legkiforrottabb, ha csokrokról van szó, így a kép nem tudja visszaadni tökéletesen az igazi hatást... Mindenesetre megint megbizonyosodtam róla, hogy Kriszti roppant tehetséges: ha ez a felesleges anyagok felhasználása, akkor milyen lehet az igazi munka? Az eredeti csokor?

Hamarosan ezt is megmutatjuk! :)

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: színek menyasszonyi csokor munkáink

Mit vegyek fel?

2010.08.31. 08:47 :: ...gabka...

Az örök női kérdés, az állandóan ismétlődő "probléma", amikor bugyiban toporgunk a roskadásig pakolt nyitott szekrényünk előtt, és úgy érezzük, egyszerűen semmi sem alkalmas arra, hogy abban emberek közé menjünk és még jól is érezzük benne magunkat.

Ismerős helyzet? :)

Ha a barátunk/pasink/párunk/férjünk nem szór válogatott szitokszavakat a fejünkre eközben, hanem elnéző mosollyal visszaül a kanapéra és titokban örül, mert tudja, van még fél órája indulásig, és addig X-boxozhat/megnézhet egy autós műsort/telefonokat nézhet az interneten/folytathatja a számítógépes könyvének olvasását, akkor nagyon mázlisták vagyunk és rebegjünk hálát a sorsnak, hogy egy ilyen jótét lelket sodort az utunkba...

Ha a forgatókönyv nem a fentiek szerint alakul, és nincs újabb fél óránk a szemezgetésre, akkor eleve igyekezzünk jól kihasználható, praktikus darabokat vásárolni, amelyek gyakran bevethetőek és jól kombinálhatóak, így könnyebben választhatunk közülük a kritikus pillanatokban is. :)

A kis fekete ruha örök sláger, de esküvőre mégsem igazán megyünk feketében, azonban jól jön egy olyan darab a gardróbban, amelyet nyugodtan magunkra ölthetünk akkor is, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a vendégsereg többi része mennyire öltözik fel elegánsan.

A következő ruha számomra ilyen kulcsdarab:

Mivel fekete és fehér, ezért tetszőlegesen variálható akár színes kiegészítőkkel is. Piros cipővel, táskával és fülbevalóval elvihetjük a könnyedebb, bohókásabb, fiatalosabb irányba, míg fekete gyöngysorral, elegáns magassarkúval bárhol megállja a helyét.

Ha pedig ősszel megyünk esküvőre, csak keressünk elő egy bolerót vagy csinosabb kardigánt, kabátkát, vegyünk fel harisnyát, és biztosan nem fogunk fázni, akárhogy is alakul az időjárás!

Forrás: Anthropologie

Szólj hozzá!

Címkék: fehér ruha fekete

Őszi esküvők

2010.08.30. 11:34 :: ...gabka...

Kedves Olvasók, nem akarok senkit elszomorítani, de holnapután már szeptembert írunk, és ezzel lassan beköszönt az ősz... Nehéz elhinni, hogy máris elrepült a nyár, de örülünk, mert előttünk áll még egy remélhetőleg napos-szép szeptember és október! :)

Én a magam részéről inkább a tavaszi-őszi esküvők híve vagyok, a nyári negyven fok kilóg a saját komfortzónámból, még vendégként is nehéz elviselni a hőséget, és akkor még nem beszéltem a vőlegények három részes öltönyéről, vagy a menyasszonyok abroncsos szoknyájáról...

Ha már ősz, akkor érdemes kihasználni a természet gyönyörű színeit, és esküvőnk hangulatát kicsit ehhez igazítani! Aki a természetes stílust kedveli, annak kifejezetten ajánlom az őszies hangulatú esküvőt, narancs-barna-bordó árnyalatokban. Aki a klasszikusan elegáns megoldások híve és az előző krém bejegyzésem szerelmese, az ne olvasson tovább! :)

Őszi motívumok, elemek, amelyek végigkísérhetik az egész esküvőt a meghívótól kezdve a teljes dekoráción át: alma, szőlő és bor (itt a szüreti időszak), faágak, falevelek, bogyók, termések, natúr anyagok, narancs lampionok.

Végül egy kis kedvcsináló, egy csodálatos fotó, amit az imént találtam, és egészen elvarázsolt, olyan, mint egy filmdíszlet, mint egy jelenet a Gyűrűk urából, ilyen lehet Galadriel erdeje ősszel...

Forrás: Flickr

Mutatok egy egyszerű ötletet őszi esküvői meghívóra, minimál designnal, narancs és barna színekben:

 

Ez pedig egy egyszerű ötlet egy hagyományos mécsestartó feldíszítésére, bár el tudnám képzelni rafiával átkötve a drótok helyett:

Rengeteg egyéb ötletet lehet találni az internetet böngészve, szerettem volna egy szép tortát is megmutatni, ami falevelekkel van díszítve, de nekem mindegyik sok volt kicsit. :)

Kedvencem a saját munkáink közül ebben a témában ez az esküvő volt, külön felhívnám a figyelmet a szalagon belógatott bogyókra, szerintem ezek nagyon helyesek voltak!

Egyéb saját munkáink, amelyek a témába vágnak:

- Narancs-barna meghívó rusztikus stílusban, növény motívumokkal

- Kálából készült menyasszonyi csokor

- Egy őszi színekben pompázó, elegánsabb dekor orchideával

- Barna esküvői meghívó szőlő motívumokkal

- Barna esküvői meghívó terve, szőlővel

- Melinda és Isti borvacsorája (külön figyelmet érdemelnek a dugókba állított ültetők!)

- Tesóm menyasszonyi csokra

- Fatörzsek használata az esküvői dekorációban

 

Végül néhány olyan meghívó, amelyek hangulata szerintem passzol, a színek minimális variálásával már elérhető lenne az őszies hatás:

- Növénymotívumos esküvői meghívó természetes színekben (narancs színt tudnék elképzelni bele, és barnás színvilág felé vinném el a zöldek helyett)

- Esküvői meghívó fényképpel és növénymotívumokkal (a meghívó hátoldala lila szín helyett naranccsal szerintem tökéletes őszi meghívó lehetne)

- Nyitható narancs színű meghívó (egy kevés barnával egészíteném ki)

Szólj hozzá!

Címkék: ősz barna narancs bordó esküvői meghívó esküvői dekoráció esküvő design

süti beállítások módosítása