Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Indiai esküvő - képes beszámoló 2.

2010.10.22. 19:25 :: ...gabka...

Előző írásomat a csütörtöki henna-festésnél hagytam abba. Ahogy már utaltam rá, a csütörtök este további része sem telt eseménytelenül... :) Innentől kicsit személyesebb hangvételben folytatom, mert szárazon és tényszerűen nem tudom visszaadni a történések igazi hangulatát...

Nekünk,  magyar vendégeknek, fogalmunk sem volt arról, mire is számítsunk, így minden a meglepetés erejével hatott. Nem tudtuk, hogy a henna-festés nem egyszerű délutáni esemény, hanem egy elő-esküvői partival felérő mulatság. Nem voltam felkészülve arra, hogyan kell felöltözni, hogy komplett vacsorára kell érkezni, így meglehetősen mókásan festettem a sportcipő-farmer-atléta kombinációban betoppanva, akkor még egyetlen szőke, fehér bőrű emberként az indiai társaságban. :) 

Szerencsére az indiai család és barátok nagyon kedvesen fogadtak minket, többször kifejezték örömüket, hogy ott tudunk lenni az esküvőn, hogy ilyen sokat utaztunk a fiatalok kedvéért, így a szerelésem felett is szemet hunytak, egy pillanatig sem éreztették, hogy ciki lennék (bár én azért így éreztem magam a sok gyönyörű, színes indiai alkalmi ruhába öltözött asszony között).

A henna elkészülte után az indiai nők leültek a padlóra és tradicionális dalokat énekeltek, tapssal és hangszerekkel kísérték magukat. Mi a dalok szövegéből természetesen egy szót sem értettünk, így inkább érdekes volt számunkra ez a része az estének. Nálunk okosabbak azt mondták, hogy a menyasszony leányéveit búcsúztatja ezzel a szokással a család.

Az ének befejezése után következett egy szuper svédasztalos vacsora, majd az indiaiak minden különösebb átmenet nélkül féktelen bulizásba kezdtek, ami nekünk, magyaroknak is, akik köztudomásúlag mulatós nemzet vagyunk, feladta a leckét. Időbe telt, mire megpróbáltuk felvenni a ritmust, mentségünkre szolgáljon, hogy az elképesztő hangerejű, diszkózenei alapokon nyugvó, indiai dallamokkal tarkított számok kicsit idegenek voltak a mi füleinknek. :)

Az óriási táncolás közepette előkerült egy "korona", amelyet egymás fejére tettek át a vendégek a parkett közepén. Számomra még mindig nem tiszta, hogy ennek volt-e többletjelentése.

A menyasszony a vőlegény fejére helyezi a díszt:

És egy zseniális kép a vőlegényről, amint épp a koronával ropja:

Az este innentől kezdve már nem tartogatott újabb csavarokat, miután mindenki jóllakott, eleget ivott és táncolt, elkezdett oszlani a vendégsereg, hogy kipihenje a fáradalmakat és új energiákat gyűjtsön szombatra, az esküvő napjára. :)

Minket pedig meginvitáltak egy újabb partira péntek estére, amelyet kifejezetten a magyar vendégek tiszteletére rendezett a család közeli jóbarátja a saját házában. Erre nem lehetett nemet mondani, így alakult, hogy nekünk 3 napos eseménysorozattá nőtte ki magát ez a nem mindennapi esküvő...

Hogy milyen is egy indiai esküvő, és miért kellett reggel 9-re már készen állnunk csinosba öltözve, arról legközelebb... :)

Szólj hozzá!

Címkék: nemzetek esküvői

Különleges ajándék

2010.10.22. 10:50 :: scs

A minap kértek tőlünk egy ajándékot, amit esküvői gratulációként kellett kiszállítanunk. A megrendelő csak annyit kért, hogy valami különleges legyen. Ezért amikor megláttuk ezt az amszterdami gyertyatartót, amelynek van egy kis barokkos kicsengése egyből tudtuk, hogy ez bizony tetszeni fog - amúgy nekünk is van ebből pár darab :)

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: a nap képe esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Dobozka köszönetajándéknak

2010.10.21. 11:52 :: scs

Találtunk egy nagyon kis cuki papírdobozkát, amelybe a köszönetajándékot lehet tenni. A minta ahogy a képen láthatjátok, gyönyörűen kiemelkedik a papírból. Szinte bármit bele lehet tenni - legalábbis olyannal próbálkozzatok ami bele is fér:) -, cukorkát, teát, valami apró kis emléket az esküvő napjáról.

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: a nap képe köszönetajándék esküvő design munkáink

Esküvői meghívó másképp III.

2010.10.20. 07:00 :: ...gabka...

Előző héten mutattam egy varrott esküvői meghívót, és utaltam rá, hogy lehet más öltéstípusokkal is kísérletezni ügyes kezűeknek. Amit ma mutatok, az ezt a gondolatot viszi tovább: gyakorlatilag ki van hímezve egy papír alap.

Egy térkép is készült a fenti módszerrel:

Zseniális, de nem is tudom elképzelni, ehhez milyen türelem kell. Kétségkívül klassz és egyedi megoldás, annak, aki bírja az ilyesmit cérnával! :))

Forrás: Rifle Paper

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői meghívó esküvő design

Indiai esküvő - képes beszámoló 1.

2010.10.19. 18:00 :: ...gabka...

Ahogy nemrég megírtam, volt szerencsém egy indiai esküvőn vendégeskedni múlt szombaton. Csodás esemény-sorozaton vehettünk részt, gyakorlatilag 3 napon keresztül zajltottak a különböző esküvőhöz kapcsolódó történések, nem unatkoztunk. :)

Szeretnék néhány bejegyzés formájában betekintést nyújtani az élményeimbe. Kezdeném azzal, ami nekem, kreatív ember lévén, különösen megnyerte a tetszésemet, és kronológiailag is a legelső volt: a menyasszony hennával történő kifestésével.

Az esküvőt megelőző csütörtök délután került sor erre, egy komplett parti keretei között. Számomra egészen lenyűgöző volt ez a csoda, amelyet Ritu kezeire varázsolt egy hozzáértő indiai asszony...

Folytatás következik, még a csütörtök este is tartogatott meglepetéseket, magáról az esküvőről pedig elöljáróban annyit, hogy Ritu olyan szép volt, mint egy mesebeli hercegnő, Gyurinak meg remekül állt az indiai alkalmi viselet! :)

Szólj hozzá!

Címkék: nemzetek esküvői

Under my umbrella

2010.10.18. 07:10 :: ...gabka...

Ezzel a sziporkázó és szellemes címmel indítom a hetet... :) Tudom, tudom, nem a legeredetibb, de a mai poszt témájához tökéletesen passzol. Arról szeretnék ma írni, hogy mi keresnivalója van egy (es)ernyőnek egy esküvőn?

Következzen egy fotómontázs:

Az első két kép csodás papírernyőkkel készült, melyek szépek, színesek, remekül feldobják az esküvői fotókat, arról nem is beszélve, hogy milyen jó szolgálatot tesznek tűző napsütésben. (Inkább nyáron aktuálisak, a mostani időjáráshoz nem igazán passzolnak.)

A következő két képen igazi esernyőket láthattok - sajnos előfordul, hogy az időjárás nem kegyes hozzánk, de ez ne szegje kedvünk, az esernyőt bele lehet építeni az esküvői fotózásba, így lesz előny a hátrányból. :) (Erre már láthattatok példákat itt és itt.)

Az alsó két képen pedig azt mutatjuk meg, hogy milyen az, amikor napsütéstől vagy esőtől függetlenül az ernyő, mint kiegészítő szerepel a fényképeken.

Szerintem nagyon helyes ez az esernyős kislány! :)

Esernyős összeállítás forrása: GreenWeddingShoes

Szólj hozzá!

Címkék: ősz fotózás esküvői fotó

süti beállítások módosítása