Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Modern esküvői asztaldísz

2009.04.03. 09:44 :: scs

Mindig is szerettem azokat a megoldásokat, amelyek az egyszerűségre alapoznak. A ma bemutatott esküvői asztaldísz is ilyen, kevés anyagot használ fel, de azt stílusosan tálalja.

Az asztaldekoráció alapszínei a zöld és a fehér - ez bizonyos ételeknél is visszaköszön. A kevés felhasznált anyag által létrehozott egyszerűséget a tervező azzal törte meg, hogy a dísz nem egy, hanem szokatlan módon három tálból áll. A modern hangulat a tálak formájának és szabályos elrendezésének köszönhető.

Ez az esküvői asztaldísz is a példája annak, hogy szépség nem feltétlenül az ár és mennyiség kérdése, hanem a kreativitásé.

 

1 komment

Címkék: esküvői asztaldísz

Már nem gondolhatod meg magad!

2009.04.03. 08:58 :: scs

Szólj hozzá!

Címkék: kacagtató

Nemzetek Esküvői - görög lagzi

2009.04.02. 14:42 :: scs

A görög esküvőt - a zsidó esküvőkhöz hasonlóan - vasárnap tartják. A tradícionális szokások szerint a vőféllyel az élen a menyasszony házától a násznép átvonul a templomba, ahol a pár a szertartás elején, mindjárt  kapuban kinyilvánítja házassági szándékát és csak ezután lépnek be Isten házába. A templomban a vőfély koronát tesz az ifjú pár fejére, ezzel jelképezve az a házasságkötés nemességét. Miután háromszor körbevezette a párt egy, a templomban lévő, a házasság jelképének tartott asztal körül, a pap megáldja a menyasszonyt és a vőlegényt, majd következik a gyűrűk felhúzása. Újabb érdekessége a görög esküvőnek, hogy a pár a szertartás alatt végig néma marad. Az imádságok és az énekek után a menyasszonyavatás részeként kendővel takarják le a menyasszony fejét, miközben gyertyát tart a kezében. Az áldó ima végezetével a friss házasok és a násznép elhagyja a templomot.

A templomi szertartás után pedig kezdődik a hajnalig tartó mulatság görög különlegességekkel (sült birka, ouzo, buzuki, tzatziki...) Biztosan mindenki ismeri a híres görög körtáncot - ez a vacsora után következik. Ilyenkor törik a tányérokat és szórják pénzt az ifjú párra (a köszönetajándék a görögöktől terjedt el világszerte).

Szólj hozzá!

Címkék: nemzetek esküvői

Fehér-arany menyasszonyi csokor

2009.04.02. 08:28 :: scs

Ma egy újabb munkákat mutatjuk be, egy fehér-arany megrendelés menyasszonyi csokrát.

1 komment

Címkék: fehér arany a nap képe menyasszonyi csokor munkáink

Ceremóniadekor - ültetés

2009.04.01. 11:57 :: scs

A esküvői ceremóniát számos helyen tarthatjuk, de a két leggyakoribb a templom és a vacsora helyszíne - ha pedig van, akkor annak a kertje. Azon belül is mostani bejegyzésben a székek dekorációjára fordítunk nagyobb figyelmet. Ám meg kell jegyezzünk pár általánosságot a ceremóniadekoráció kapcsán.

Amire oda kell figyelnünk a dekoráció kiválasztásakor, hogy az összhangban legyen a helyszín adottságaival, színeivel. Egy templom esetén érdemes kicsit több időt eltölteni a felhasznált dekoranyagok kiválasztásával, ugyanis sokkal letisztultabb a légkör, ha sikerül az épület hangulatához legjobban passzoló anyagokat és mértéket megtalálni. Ezzel szemben a kültéri szertartásnál könnyebb megtalálni a harmóniát a természet és a dekoráció között, ugyanis sokkal tágabb a mozgástér.

A következő témába vágó bejegyzésekben foglalkozunk majd az oltár- és kapudíszítéssel is.

1 komment

Címkék: esküvői helyszín

A kevesebb néha több

2009.04.01. 10:07 :: scs

A kevesebbet ezúttal csak a felhasznált virágok típusára értjük, ugyanis ha megnézitek ezt a gyönyörű menyasszonyi csokrot - ami összesen két fajtából, orchideából és tillandsiából áll - már nem kíván harmadik résztvevőt!

Szólj hozzá!

Címkék: fehér a nap képe menyasszonyi csokor

Irány a hatvanas évek!

2009.03.31. 08:45 :: scs

Lemez, lufi, fekete-fehér, kávézó, martini. Ezekből a kulcselemekből merítve készült egy csodás fekete-fehér téma, pinkkel fűszervezve.

Hogy ne vonja teljesen el a tekintetet az asztalon lévő apró kiegészítőkről a központi virág, a tervező egyszerűbb fajtákat választott modern vázákkal - így még a költségek sem szállnak az egekbe. A fekete-fehér "túlvilági" hangulatát egy harmadik színnel, a pinkkel dobta fel, ami egyfajta vidámságot kölcsönöz az asztalnak. Az inspirációnál már említett kávézók hangulatát pedig kávéspoharakba helyezett virágokkal erősíti.

A cigaretta is részét képzi a hatvanas éveknek. Még mielőtt valaki kiszúrja a cigarettásdobozt a tányérokon, és már írna... cukorkák vannak benne és egyben ültetőként funkcionálnak! :)

Szólj hozzá!

Címkék: fehér fekete pink

Zöld Alma 2.

2009.03.31. 08:09 :: scs

Hogy folytassuk a múlt heti zöld alma vonalat, ma megmutatok Nektek egy, a témához kapcsolódó kisebb összeállítást kitűzőkből.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld

süti beállítások módosítása