Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

A titokzatos fotózás - Károlyi Kriszti, a Wedding Design virágkötője a Joy magazinban

2011.05.26. 07:07 :: scs

Pár hete postoltam egy bejegyzést egy fotózásról, akkor nem árultam el mire is készülődtünk. Na de most már elmondhatom... Krisztii taglalja munkájának szeretetét és érdekességét egy teljes oldalas interjú a Joy magazinban esküvő témában természetesen, és ahhoz készült az alábbi kép, amihez a kiegészítő dekorációt készítettük.

Fussatok, szedjétek szét az újságosokat! :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: média esküvő design munkáink

Lepkék és virágok - esküvői meghívó lila és zöld motívumokkal

2011.05.20. 08:37 :: ...gabka...

Egy újabb látványtervet mutatok meg Nektek, ami még szintén nem biztos, hogy végleges, csupán egy lehetőség, meglátjuk, hogy a menyasszony mit választ. :)

Mi lehetne romantikusabb néhány virágnál, szálló pillangónál? Az összhatás mégsem sok, a fehér háttér sokat kompenzál, nem engedi, hogy túlzó legyen az eredmény, emellett a sok zöldes-natúr szín is helyrebillenti az egyensúlyt. Aki rendszeres olvasó, azt tudhatja, hogy nem vagyok híve a nagyon nőies színek egyoldalú használatának, szegény fiatalembereket nem volna szép ilyen formán már az esküvői meghívóban elnyomni, így is eleget kell tűrniük tőlünk az életben. :))

No de a tréfálkozás helyett következzen a grafika maga:

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: zöld lila esküvői meghívó munkáink

Zenés szerelem lehalkítva :)

2011.05.19. 09:58 :: ...gabka...

A tegnap bemutatott meghívó látványterv a gramofonnal még nem a végleges verzió volt, ezért most kicsi betekintést nyerhettek a műhelytitkokba, mert megmutatom Nektek, hogyan alakult, formálódott a meghívó készre, milyen lett a pár végső választása...

Ha a tegnapi látványtervet és a hangulatot a retró diszkó stílussal jellemzem, akkor a mai változat egy igazi andalgós, romantikus, összebújós zene, a dübörgő ritmusok mondhatni kimaradtak. :)

Melyik tetszik jobban?

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: zöld barna esküvői meghívó munkáink

Zenés szerelem - rusztikus esküvői meghívó gramofonnal

2011.05.18. 08:20 :: ...gabka...

Mivel a címben mindent elmondtam, amit a következő meghívóról gyakorlatilag össze lehet foglalni, ezért most beszéljen helyettem a látványterv:

A meghívó kétoldalas kártya formátumban készül, a hátoldalon a szöveg mellett visszaköszönnek a kísérő motívumok: hangjegyek, csillagok halványan.

A natúr, barnás-drappos színvilágból egyedül két zöld árnyalat emelkedik ki, ez tudatos választás, ezek voltak a pár kedvenc színei, ennek megfelelően alakult a tervezési folyamat.

A meghívókat rusztikus, enyhén érdes felületű, matt papírra nyomtatjuk, ezzel is fokozva az összhatást.

Zene, vidámság, szerelem, napsütés, mi kellhet még a mai napra? :)

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: zöld barna esküvői meghívó munkáink

Vendégkönyv helyett - ujjlenyomatos fa plakát

2011.05.13. 08:18 :: ...gabka...

Talán emlékeztek még egy nem olyan régi bejegyzésre, amely nagyon népszerű lett olvasóink körében: amelyben egy fát ábrázoló képet mutattunk be, melyet a vendégek egészítenek ki ujjlenyomataikkal, így mindenki hozzájárul az alkotás folyamatához, a pár pedig a végén egy színes, vidám, életre szóló emlékkel lesz gazdagabb, mely méltó dísze lehet a lakásuknak is.

Mivel nagyon sokan érdeklődtök, hogy milyen fa motívumok érhetők el nálunk, illetve hogyan lehet tőlünk megrendelni egy ilyen képet, ezért arra gondoltam, felteszem az elérhető fa motívumokat egy montázsban:

Ezeket az alapokat ki lehet egészíteni színekkel, kerettel, enyhe háttérrel, feliratokkal, így teljes mértékben az adott esküvő hangulatára szabható a látvány.

A nagy érdeklődésre való tekintettel fontolgatok egy kézi rajzolású fát is a kollekcióba, fekete tussal, az előző írásban mutatott kép stílusában - de ezt időbeosztástól függően tudom beütemezni, biztosat nem ígérhetek az elkövetkező pár hétre. :)

Ha felkeltettük érdeklődéseteket, további kérdésekkel keressetek bátran!

Szólj hozzá!

Címkék: vendégkönyv

Esküvői meghívó lila rózsákkal, virágfüzérrel

2011.05.11. 08:09 :: ...gabka...

A mai meghívónk egy egyszerűen elegáns darab: gyöngyházas papíron kevés motívum, szépen ívelő girlandok egy-egy halvány rózsafejjel kiegészítve - klasszikus választás.

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: lila esküvői meghívó munkáink

Tavaszi illatok

2011.05.10. 09:28 :: scs

A hét végén egy igazi tavaszi esküvőn dolgoztunk, minden friss és illatos tavaszi virágból készült.

A menyasszonyi csokrot pont egy héttel ezelőtt lőtte el egy angol pár, de sebaj, nagy nehezen, de sikerült összehozni a mi menyasszonyunknak is ezt a csokrot. Az a baj ugyanis ezekkel a tavaszi virágokkal, hogy nagyon időjárás függő, hogy lehet-e kapni magyar termelőtől, külföldről renddelve pedig egyszerűen horror ára van (egy szál két-háromszáz forint, na most számoljátok ki ha tudjátok, hogy mennyi lenne ez a csokor).

A menyasszonyi csokor szárát és a vőlegény kitűzőjét rozmaringgal díszítettük, ami a házasság egyik alappillérének a hűségnek a szimbóluma.

Igazi természetbarát párról volt szó, ezért a gyűrűpárna is e hangulat a jegyében készült, mohával fedve, kövirózsákkal díszítve és raffiával átkötve.

Az esküvői dekoráció szintén naturális vonalon készült. A köszönetajándékok szerves részét képezték az asztaldíszeknek, ugyanis az jutába csomagolt jácint volt. Szerencsére tudtuk úgy befolyásolni a virág fejlődését, hogy ne boruljon virágba, ugyanis az asztalonként 10-12 jácint olyan illatot árasztott volna, hogy bármelyik légfrissitő elbújhata volna amellett az illatáradat mellett, amit a virágok árasztottak volna. Az asztalok közepét pedig egy borosüvegbe helyezett boglárkával díszítettük, ez a motívum is több helyen visszaköszönt a dekorációban.

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: zöld esküvői dekoráció gyűrűpárna menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Egyszerű és elegáns esküvői meghívó arany motívummal

2011.05.09. 09:00 :: ...gabka...

Túl sok szót nem is fűznék hozzá, a címben igazából mindent elmondtam, amit erről a tervről tudni érdemes... Gyöngyházas papírra történik a kivitel, így az eredmény finoman csillogó lesz, ami fokozza az aranyos hatást.

Ez a meghívó is a mostanság olyan népszerű kártya formátumban készül el, hajtás nélkül.

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: fehér arany esküvői meghívó munkáink

Esküvői meghívó fesztivál hangulatban

2011.05.06. 08:09 :: ...gabka...

Nem is fűznék hozzá bővebben semmi különöset: egy számomra nagyon kedves megbízás és egy nekem nagyon tetsző látványterv, amelyet érdemesnek tartottam arra, hogy azon frissiben megosszam Veletek:

Update: Sajnos a párnak nem egészen ez az irány volt az elképzelése, de én továbbra is odavagyok. :)

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: zöld lila esküvői meghívó munkáink

Fekete, fehér és egy kevés arany

2011.05.05. 09:40 :: scs

A hét végén egy gyönyörű helyszínen dolgoztunk, az Andrássy út egyik villájában. Maga a villa protokolláris célokat lát el, tehát képzelhetitek azt az eleganciát és pompát, ami fogadott minket.

Na de kezdjük is az elején ne rohanjunk egyből a helyszínre. A menyasszonyi csokor egy friss, kerek tavaszi csokor volt, amelyet pár orchideával egészített ki Kriszti, a csokor szárát pedig a menyasszony által választott gyönyörűséges brossal és tűkkel díszítette.

A dobócsokor jácintból, fréziából és rezgőből készült, a koszorúslányok csokra pedig egy egyszerű rezgőcsokor volt.

Kanyarodjunk vissza a helyszínhez. Már maga a bejárat is pedzegette, hogy nem hétköznapi helyszínről van szó, kovácsoltvas minden. A korlátról és a lámpáról virággömböket, a lépcsőt övező két kis fáról pedig kristályokat lógattunk le.

Mivel a belteret óriási kristálycsillárok díszítették, nem volt szükség különösebb dekorációra, az ablakokba tettünk égősorokat, illetve egy kandallót díszítettünk fel, amelynek a tetején a párról készült képek voltak.

Az esküvői asztaldísz cserepes orchidea volt, amelyet fehér tollakkal bélelt üvegkehelybe helyezett el Kriszti. Hogy a fekete is megjelenjen, gyöngysorokat aggattunk a virágok ágaira.

Az alábbi képen láthatjátok, az arany minimális megjelenését asztalfutó formájában. A hely maga annyira elegáns volt, hogy nem igényelt semmi több díszítést, így csak kiegészítettük azt a pompát, amit maga a hely adott az esküvő hangulatához.

(A grafikai anyagok nem a mi munkáink)

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: fehér fekete esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Esküvői meghívó rózsaszín, pink és drapp motívumokkal

2011.05.04. 08:43 :: ...gabka...

Az utóbbi hetek egyik kedvence nálam ez a meghívó (olyan sokszor írtam már ilyesmit, hogy lehet, lassan nem hiszitek el nekem - de minden meghívóba beleszeretek kicsit, amit a magaménak érzek, és aminél hiszem, hogy sikerült teljesen eltalálni a pár stílusát), egyszerre modern és romantikus, megjelenik benne a legnőiesebb szín: a pink és árnyalatai. Ezt ellenpontozza némi drapp és barna, továbbá a szöveg is sötétbarna.

Általában nem vagyok a rózsaszín nagy barátja és ha tehetem, nem használom, de hiszek abban, hogy mint mindent, ezt is lehet ízlésesen és finoman alkalmazni úgy, hogy ne menjen át giccsbe az eredmény: számomra ez a meghívó is ennek a remek példája.

A meghívó elkészítése során elsőre ezt az irányt mutattam meg Juditnak (olyannyira úgy éreztem, hogy ez az, hogy nem is készítettem másik tervet, ami rám nem jellemző), ő akkor még bizonytalan volt, és kért néhány eltérő látványtervet is - majd miután ezeket is látta, úgy érezte, hogy tényleg az első volt az igazi, így visszatértünk nagy örömömre az eredeti grafikához és néhány kisebb módosítással el is készült az alábbi meghívó:

Két oldalas kártya formátumról van szó, így fest a hátoldal:

Judit, Krisztián, előre is nagyon sok boldogságot kívánunk, de hát még úgyis sokat beszélünk az esküvőig! :)

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: pink barna esküvői meghívó munkáink

Esküvői asztaldísz szett

2011.05.03. 07:07 :: scs

Na jó, nem is esküvői asztaldísz, de akkár annak is beválna ez a két virágkompozíció... Szóval mivel az esküvő iparág szezonális kis hazánkban, ezért temészetesen más  jellegű munkáink is vannak, mint például ez a két asztaldísz, amely egy rózsadombi kávézó zongoráját díszíti ezen a héten.

Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy miért mutattam meg Nektek ezeket a díszeket - túl azon, hogy meglegyen a napi szépség a blogon :). Részben, de amiért megmutattam Nektek ezt a szettet, az azért van, mert az liyen és ehhez hasonló megoldások az esküvőkön is nagyon jól alkalmazhatóak. Vegyünk például egy hosszúkás, akár 15-20 méter hosszú asztalt: három-négy emberenként ugyanaz az asztaldísz.... uncsi. Helyette minimális beavatkozással sokkal változatosabbá és ezáltal színesebbé lehet tenni az asztaldekorációt. Íme a módosított változat:

A különbség pedig ha jól megnézitek a képeket minimális, hiszen csak annyi, hogy amíg az egyik asztaldísz kaspója körül egy fonott koszorú van, a másikban ezt ágak váltják fel. Nem nagy ördöngősség, de mégis sokkal jobban fel tudja dobni a dekoráció összhatását, nem?

Forrás: Wedding Design

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Kate és Vilmos, a nagy királyi esküvő

2011.05.02. 08:30 :: ...gabka...

Pénteken megtörtént az, amire mondhatjuk, hogy egy világ várt lélegzetvisszafolytva: Károly herceg nagyobbik fia, az angol trón várományosa feleségül vette szerelmét... akit mostantól fogva nem szabad Kate-nek hívni, immár hivatalosan Catherine néven lehet csak szólítani - még a Wikipedia-n is kijavították a róla szóló bejegyzést. :)

Rengeteg helyen lehetett online közvetítés formájában nyomon követni az eseményeket, mi erre nem vállalkoztunk, most azonban pár gondolat erejéig összefoglaljuk benyomásainkat, illetve mutatunk egy (kissé merev) hivatalos udvari fotót az újdonsült házaspárról.

Nem lepett meg az, hogy maga a szertartás lassú, hosszú és nagyon formális volt - pontosan erre lehetett számítani. Viszont kicsit csodálkoztam azon, hogy a menyasszonyi ruha mennyire zárt és konzervatív - az előzetes találgatások során ennél lényegesen fiatalosabb, trendibb elképzelésekről lehetett olvasni Kate választásával kapcsolatban.

Ami még ennél is jobban meglepett, az a csokor volt: ennél sokkal látványosabb, exkluzívabb - méretben és összeállításban is - nagystílűbb bokrétára számítottunk... Bár ha belegondolunk, hogy mennyi időn keresztül kellett tartani az arának a virágokat a nap folyamán, már jobban megértjük, hogy egy könnyű és kedves csokor mellett tette le a voksát. :)

Végezetül még két személyes gondolat: nem tudom, ki hogy emlékszik, de mikor ez a Vilmos fiú elkezdett kamaszodni, férfiasodni, hamvas lányok milliói sóhajtoztak a képét látva, poszterét énekesekhez és sportolókhoz hasonlóan függesztették ki hálószobájuk falára világszerte - jóképű fiatalember volt, meg kell hagyni. A múlt idő használatával kicsit előre is vetítettem, amire céloznék óvatosan ebben a bekezdésben: mintha megkopott volna az évek során az a sárm... Nekem aztán tényleg semmi bajom nincs a kopaszodással-kopaszsággal, (aki ismeri a családi viszonyaimat, az abszolút igazat kell, hogy adjon ebben a kérdésben) de itt másról van szó, mint pusztán a hajhagyma hiányról...

A másik, ami megfordult a fejemben, miközben a pénteki események peregtek a TV-ben: nem irigylem Kate-et egy pillanatig sem. Vilmos legalább ebben nőtt fel, folyamatosan a média érdeklődésétől övezve volt kénytelen élni az életét, testvérével együtt megtapasztalhatták ennek árnyoldalait több ízben - de Kate csak pár éve, a kapcsolat kezdetén csöppent bele ebbe a világba, így talán még nem szokta meg ezt a felhajtást... Amikor egy fiatal lány ábrándozik arról, hogy eljön érte a herceg fehér lovon és feleségül veszi, kétlem, hogy erre a körítésre is vágyna... A meghittségnek és az intimitásnak a legkisebb nyomát sem látni egy ekkora ceremónián, amelyet túlzás nélkül az egész világ végignézett.

Arról nem is beszélve, hogy még néhány pohár bort sem fogyaszhat el jóízűen az ifjú pár a lagziban - illetve pontosítok: innentől kezdve soha semmit nem tehetnek úgy, hogy ne legyen benne a rizikó, hogy másnap a bulvárújságok címlapjára kerülnek vele.

Sok boldogságot, Catherine és Vilmos, mi azért nem cserélnénk veletek! :)

Hivatalos fényképek tucatjai ezen a linken: http://www.flickr.com/photos/britishmonarchy/

1 komment

Címkék: történelmi esküvők legendák esküvői

süti beállítások módosítása