Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Emlékezetes esküvők, híres házasságok I. rész - A Tudorok kora

2010.03.12. 10:02 :: U.Monka

Azt gondolom, a jövő, az esküvő tervezésekor érdekes és akár hasznos is lehet visszatekinteni a múltba is, mert egyrészt esküvőkről, házasságokról minden épp arra készülő szívesen olvas (egy darabig J), másrészt sosem lehet tudni, hol látunk meg egy nekünk tetsző esküvői ruha stílust.

Új sorozatunkban ezért híres-hírhedt esküvőkről és házasságokról, emlékezetes ruhákról írok cikkeket mind a közel-, mind a régmúlt történelméből merítve.

Első bejegyzésemben máris a középkor Angliájába kalandozom, a Tudorok korába, és mi más is lehetne a téma, mint VIII. Henrik, és az ő házasságai, hiszen ebből mindjárt volt neki hat.

Kis történelmi háttér után megmutatok néhány képet, melyek kiválóan illusztrálják a kor öltözködési stílusát, „esküvői divatját”. (a közelmúltban láttam egy sorozatot Henrikről, melyben Helena Bohnam Carter játszotta Boleyn Annát, ez adta az ihletet)

Kezdjük tehát az feleségek felsorolásával.

Henrik első neje Aragóniai Katalin volt, akit fiatalon elhunyt bátyjától „örökölt”. Ez a házassága volt a leghosszabb, 24 évig tartott. Egy gyermek született belőle, Tudor Mária, aki később I. Mária néven Anglia és Írország királynője lett. (érdekesség, hogy az ő „beceneve” véres, azaz bloody volt, innen ered az ismert koktél elnevezése is)

Henrik második felesége, Boleyn Anna kedvéért el kívánt válni Katalintól, majd mikor a katolikus egyház nem engedélyezte ezt, szakított velük, és megalapította az anglikán egyházat. Annával 3 évig voltak házasok, de Henrik célja, hogy felesége fiút szüljön neki, nem teljesült, egy lánygyermek született a frigyből, Erzsébet, a későbbi angol királynő. Anna végül vérpadon végezte, felségárulás és vérfertőzés vádjában bűnösnek találták és lefejezték.

Henrik harmadik felesége Jane Seymour volt, aki megajándékozta a királyt a hőn áhított trónörökössel, Edwarddal, a boldogság azonban nem tartott sokáig, hiszen Jane belehalt a szülésbe. Mindössze egy évig voltak házasok. (Henriket halála után Jane mellé temették, ezt az asszonyt valóban szerette)

A negyedik házasságra  tanácsadója, Cromwell beszélte rá Henriket, személyes találkozás nélkül, csak az udvari festő, Holbein az arajelöltről készült, erősen jóindulatú portéját látva állapodtak meg a Cleves-i Annával kötendő házasságról. Henrik izgatottan várta menyasszonyát, elé is sietett, de a vakrandi nem sikerült túl fényesen, hiszen a király szembesült vele, hogy leendő nejének főként belső erényei vannak, a külseje hagy „némi” kivetnivalót maga után. A házasság azonban megköttetett, de nem hálták el, ezért csupán hathavi házasság után megegyeztek a különválásban és a frigyet semmissé nyilvánították.

Az ötödik asszony a fiatal Howard Katalin volt, aki két év házasság után a második feleséghez hasonlóan fejvesztve lépett ki a házasságból. Hűtlenség miatt végezték ki.

Az utolsó feleség, Parr Katalin özvegyasszony volt, és másba szerelmes, mégis hozzáment Henrikhez és lelkiismeretesen ápolta őt öreg napjaiban. Öt év házasság után a király meghalt, özvegye pedig végre hozzámehetett szerelméhez. 

Lássunk néhány korabeli és jelenkori képet a Tudor kor divatjáról és menyasszonyi ruháiról!

 A felső képeken balról jobbra Boleyn Anna és Parr Katalin látható a kor stílusának megfelelő öltözetben. A bal alsó képen Tudor Mária Fülöp spanyol herceggel kötendő esküvőjén viselt  ruhájának másolata látható. A jobb alsó képen pedig egy Tudor stílusú esküvői ruha a jelenből, Holbein udvari festő Jane Seymourról készített portéja alapján. A ruha krémszínű bársonyból készült, az ujjai selyembrokáttal szegélyezettek, az előrésze és az ujjak eleje pedig damasztból van. Ez a nemes és gazdag anyagfelhasználás jellemezte a korabeli öltözködést is, bár a felső képeken látszik, hogy annakidején szőrmét is gazdagon használtak, mostanság azonban ez csak bátor hölgyeknek ajánlható, akik bevállalják ruhájuk állatvédők általi, vörös festékkel való leöntésének kockázatát. J De félre a tréfát, romantikus menyasszonyoknak akár manapság is el tudok képzelni hasonló ruhát, mint ez az utolsó, főkötős hosszú fátyollal, vagy egyszerűbben csak virágkoszorúval a homlokon, persze kizárólag csak akkor, ha a vőlegény az esti buliban hajlandó hősként harcolni szíve hölgyéért egy kis lovagi torna-szerű mókán. J

S hogy mi ebből az egészből a tanulság?
Legyünk eszeveszetten szerelmesek esküvőnk napján, a fejünket azonban néhány év házasság után se veszítsük el! J

Képek forrása: costumes.org, eastanglia24, historicalclothing, photobucket
 

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha történelmi esküvők

Citrom esküvő

2010.03.12. 08:24 :: scs

A hét végére elfogyott a lendület - nézzétek el nekem :) - ezért csak egy minimontázzsal készültem mára. Citromsárga esküvői meghívó, citromos menyasszonyi csokor és esküvői asztaldísz.

Reméljük a násznép nem "harapott citromba"!

Forrás: Tec Petaja

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői meghívó menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz

Esküvői asztaldísz

2010.03.11. 11:56 :: scs

Vannak olyan helyszínek egy esküvőn, amelyek kevésbé hangsúlyosak - lehet ilyen egy mosdó is akár. A költségeket kímélendő kevesebb alapanyaból álló kompozíciótak érdemes ilyen helyekre tenni. Ilyen ez a mai esküvői asztaldísz is, ami egy szögletes vázából, pár kavicsból és tulipánból áll csupán össze, mégis éke lehet egy kieső helynek.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: zöld fehér krém esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Ötletes koszorúslányok

2010.03.11. 10:11 :: U.Monka

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam, Monka vagyok, a Wedding Design blog új szerzője. Fénykép feltöltésétől most eltekintenék, de ígérem, még fogtok látni valamilyen formában ezen az oldalon a későbbiekben. :)

Az első bejegyzésem témája picit hadd legyen személyesebb, lévén majd’ hat hónapos kisbabámmal vagyok jelenleg itthon. Rá, és a további kis prücskökre gondolva szóljon ez a poszt a kis koszorúslányokról.

Bizonyára minden édesanya szívesen öltözteti ünneplőbe csemetéjét alkalmakkor, és melyik kislány ne imádna hercegnőruhába bújni?!

Nekem eddig csak kevésszer volt alkalmam igazán csinibe bújtatni Lillát, mint például januárban a nagypapája születésnapján:

Ez azért még nem az az igazán komoly alkalmi öltözet, de már a csajosabb vonalat erősíti.
Készítettem azonban egy montázst valódi kis hercegnőkről, íme:

Igyekeztem olyan képeket válogatni, ahol inkább az ötletes kiegészítőkön van a hangsúly, és nem túl extra ruhákat láthatunk. Igazából mindegyiket meg tudja varrni egy ügyesebb kezű anyuka, vagy nagymama, az ördög itt is inkább a részletekben lakozik.

A bal felső két kis kép tulajdonképpen variáció egy témára, sima fehér ruhácska bordó, illetve ekrü selyemszalagokkal díszítve. Alattuk a kis kék ruha nekem olyan tavasztündéres, többféle pasztell árnyalatban is el tudom képzelni. Elkészítése nem bonyolult, hiszen egy sima, ujjatlan, hátul nyakban egyszerűen gombbal zárható mellrészre egy húzott szoknyarész van varrva, az összeillesztést pedig egy vastag szalag fedi el, amit hátul akár masnira is lehet kötni, és ezen az övrészen van még egy színben passzoló művirág.

A kék ruha alatt a kislányon gyöngy nyaklánc és karkötő van, annyira bájos, hogy nem tudtam ellenállni, muszáj volt betenni, és hát miért pont a koszorúslányok ne viselnének kiegészítőket?

A bal alsó képen lévő ruha szabása és díszítése megegyezik a kék ruháéval, csak itt elütő színű, szélesebb anyagot használtak övnek, és a virágdíszítés is hátulra került. Már meglévő fehér vagy ekrü ünneplőruhából ezzel a módszerrel nagyon egyszerűen és olcsón lehet az esküvő színeihez illő koszorúslányruhát varázsolni.

A jobb oldali képek már inkább kiegészítőkkel kapcsolatosak, hogy hogyan szolgálhatnak különféle virágok a koszorúslányok díszéül. A felső képen gömb alakú rózsacsokrot tart a kislány, melyre szalagból fogantyút kötöttek, és csokrával megegyező virágokból készült koszorú van a hajában. Szerintem tüneményes, pedig jól látszik, hogy a ruha itt is nagyon egyszerű.

A középső képen ugyanez lilában, a csokor és a hajdísz itt is összepasszol, csak a kislány csipkekosárban viszi virágját. Az én ízlésemnek ez utóbbi megoldás picit sok, jobban tetszene sima csokorral.

A jobb alsó képen pedig egy szélesebb fehér hortenzia koszorú díszíti a kis hercegnő homlokát. Ezt akár többféle színes virágból is el tudnám képzelni, illetve természetes, mezei hangulatú esküvőre menyasszonyi fejdísznek is szép lenne. Virágkötőnk, Kriszti is gyakran ajánl koszorút, ha kiderül, hogy kislányok fogják a menyasszonyt kísérni a nagy napon.

Mi annakidején nagyon egyszerűen oldottuk meg a koszorúslányruha-kérdést, egy gyerekruhaboltban vettünk a kis koszorúslányomnak egy ekrü színű ünneplő ruhát, a szegedi koszorúslányruha-kölcsönzési díj feléért. Azóta is nagy kedvenc a ruha, mesélte anyukája, hogy sokszor abban akar óvodába menni... :)

Remélem, sikerül kellemes perceket szereznem ezekkel a kedves képekkel, és igyekszem a jövőben is szórakoztató írásokkal színesíteni a Wedding Design blogot.

Szép napot mindenkinek! :)

Forrás: képek az internetről

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha koszorúslány

Fehér esküvői dekoráció a romantika jegyében

2010.03.10. 08:00 :: ...gabka...

Alig várjuk már, hogy a jó idő beköszöntével elinduljon az esküvői szezon, és a saját munkáink fotóival kápráztathassunk el benneteket. Izgalmasabbnál izgalmasabb megrendeléseink vannak, lázasan készülünk már, hogy tudásunk legjavával járulhassunk hozzá a Ti napotokhoz! :) Addig is maradnak a külföldi esküvőket bemutató anyagok, illetve az elkészült és átadott meghívókat bemutató írások, valamint az asztaldísz-minták prezentálásakor készített fotók.

Azt hiszem, erre a mai montázsra egy jó szót tudnék mondani összefoglalásképpen: nagystílű... Hihetetlen buja és részletgazdag, ugyanakkor mivel a színekkel nagyon visszafogottan operálnak, mégis megmarad végig egy elegáns és romantikus vonalon.

Szeretem ezeket a nagy montázsokat a hatalmas külföldi esküvőkről (melyek készítésében scs kollégám szokott jeleskedni). Amikor bemutatunk Nektek egy ilyen anyagot, akkor sosem az a célunk, hogy ezt egy az egyben lemásoljátok, hiszen nem is ültethető át teljes mértékben a magyar viszonyokra, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy egy más világot látva tágíthatjuk a látásmódotokat, így amikor eljöttök hozzánk beszélgetni, Nektek is több irány és részlet lehet már a fejetekben, ami tetszik.

Ez az esküvő is példaértékű lehet a kisebb méretű asztaldíszeivel, gyertyatartóival, tapasztalatunk szerint nagyon sokan kedvelitek a mécseseket, illetve sok olyan megkeresésünk van, ahol a fehér és zöld színeket szeretnétek a csokrokban viszontlátni - ahogyan itt is található, igaz, némi barackkal és halvány rózsaszínnel kiegészítve.

Nagyon tetszik, ahogy a finom motívumok a tortán is visszaköszönnek - mindenkit bíztatnék, hogy amikor a tortát rendeli, bátran vigye el magával a meghívóját, és kérje meg a cukrászt, hogy ajánljon ötletet, hogyan lehetne az ott használt grafikai elemeket a tortára is átültetni. Ez nem jelent többletköltséget, viszont a harmónia teljessé válik.

Ami picit meglepett engem ebben az esküvőben, az a menyasszonyi csokor egyszerűsége, már-már mondhatnám, sablonossága... Ennek a témának Kriszti kolléganőm ugyan a szakértője, mégis kreatív szemmel én magam úgy látom, hogy a részletgazdagság kimaradt a csokor tervezésekor, én mindenképpen egy dúsabb, tömöttebb csokrot tudnék elképzelni a teljes koncepcióhoz.

Nagyon helyesek ugyanakkor a székek hátulján található élővirágos díszítések. Ne féljetek ilyesmire ajánlatot kérni tőlünk, hiszen ez nem feltétlenül jelent drága megoldást: például borostyánindát használva nagyon szép székdekorációt készíthetünk egy természetes hangulatú esküvőhöz - és amennyiben a székek magukban is mutatósak, még a székszoknyákra sem feltétlen van szükség.

Úgy gondolom, hogy ez a szép esküvői montázs is kiváló példája annak, hogy miként lehet ötletet meríteni egy grandiózus, igazán romantikus, már-már díszletszerű esküvői dekorációból úgy, hogy az eredmény ne legyen sok: figyeljük meg külön külön az apró részleteket, tiszítítsuk meg fejben a látványt, és így a megmaradt elemeket magunk elé képzelve próbáljuk átgondolni, mi az, ami passzol hozzánk, amit esetleg tovább ötletelve magunk is felhasználhatunk saját esküvőnk díszítésében.

Gondolatra fel! :)

Forrás: Aaron Delesie

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: fehér esküvői dekoráció esküvő design

A szezon második esküvői meghívója - natúr hangulatban

2010.03.09. 14:28 :: ...gabka...

A most következő meghívó azt a trendet követi, amely az esküvő kiállításon is a legnépszerűbb volt: a natúr, barnás hangulatot. Kreatív papírra készítettünk el a különleges, egyedi, asszimetrikus grafikát.

Akik személyesen is jelen voltak az esküvő kiállításon, azoknak ismerős lehet a meghívó, ez nem véletlen, készítettünk 1-1 mintadarabot a kiállításra az összes tervből. Amit most láttok, az a végleges, kiválasztott verzió:

Sosem használok szerelmes kismadarakat, csókolózó gyerekeket, összefonódó gyűrűket és egyéb sablonos és régimódi megoldásokat a munkáimban, de az egymásba érő monogramokat kedvelem, és szerintem szimbolikájában még szebb, mint az előbb említett motívumok. :)

Ennél a meghívónál a szokatlan a monogramokban rejlik: szeretem a lány nevének kezdőbetűjét tenni első helyre, Petra és Zoli esetében azonban a PZ kombináció nem működött volna szépen, ezért a párral egyetértésben a Z betű került előre, így nagyon jól kapcsolódnak össze. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a közös életükben is minden esetben Zoli áll majd az első helyen... :)))

Innen is kívánok Nektek sok boldogságot, kedves Petra és Zoli!

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: barna esküvői meghívó munkáink

Bordó lila menyasszonyi csokor

2010.03.09. 09:15 :: scs

Tudom, hogy volt már  a blogon ez a menyasszonyi csokor - benne volt az előző évi kedvenc munkáink sorozatban, méghozzá az előkelő második helyezést kapta, és mindemellett Károlyi Krisztina virágkötőnk egyik kedvenc munkája is. Ám ez a kép kicsit másmilyen megvilágításban mutatja ez a csokrot, annyira szeretem, hogy meg kell mutatnom ebben a kompozícióban is.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: lila bordó a nap képe menyasszonyi csokor esküvő design munkáink

Mit viseljen a menyasszony? - Watters and Watters - 2010 tavaszi kollekció

2010.03.08. 19:04 :: scs

Illetve a koszorúslány... csak annyira megszerettem ezt a címet, hogy ez lesz a  menyasszonyi illetve koszorúslány ruhakollekciókat bemutató bejegyzéseknek a főcíme.

Na de nézzük is a szebbnél, szebb ruhákat, amelyekkel a Watters and Watters idei tavaszi kollekciójával kápráztat el minket. (Régóta nyaggatom egyik családtagom, hogy írja már meg ezeket a ruhás bejegyzéseket, ugyanis ő stylist az egyik neves női magazinnál, de még nem sikerült rávennem... Így hát mélyenszántó elemzés híján nézegessétek csak a képeket!:) Vállalkozó szellemű olvasóink pedig írják meg érezlmeiket amelyeket ez a kollekció váltott ki belőlük.

Forrás: Watters and Watters

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ruha esküvő design

Bordó elegancia

2010.03.08. 11:00 :: scs

Indítsuk a hetet egy egyszerűen elegáns bordó esküvővel. A kisfilm elején látható ékszereket szerintem bármelyik menyasszony megirigyelné, annyira szépek, és a menyasszonyi csokor is igencsak gyönyörű.

Ami nagyon tetszett a menyasszony ruhájában - sok kis apró kavicson kívül :) - az az öv volt. Amikor hátulról látszódik, akkor derül csak ki az igazi különlegessége, hiszen ennek az övön megifgyelhető egyfajta japán stílus megjelenése, ám előről olyan, mint bármilyen  máselegáns öv. Nagyon jól keveredtek a japán és európai szokások - ha csak minimálisan is.

Az esküvői dekoráció is nagyon izgalmas, a sok kisebb bordó esküvői asztaldísz nagyon jól mutat a sötét abroszon. Ha megnézitek az esküvői tortát az nem túldíszített, habos-babos édesség, emeletenként egy-egy szalag a fehér tortán, tetején pedig bordó virágdísszel.

Amiért választottam ezt a videót nektek az az, mert jól megtalálták benne az egyensúlyt, aminek a végeredménye egy rendkívül elegáns megoldás lett.

Forrás: vimeo.com

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: fehér ruha színek bordó esküvői dekoráció menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz vőlegény kitűző

süti beállítások módosítása