Kik vagyunk?

Ha szeretnél többet megtudni a blog íróiról és munkáikról
Kérjük írjemail-t, vagy látogass el honlapunkra:
www.weddingdesign.hu
Egyéniségedre szabott esküvő design

Wedding Design Blog - esküvő stílusosan

Egyedi esküvőre vágysz? Mi megmutatjuk a tökéletes részleteket!

Online esküvői meghívók katalógus

esküvői meghívók

Közösségi oldalak

Utolsó kommentek

  • ...gabka...: @BubuMaczkó: Színben tök jó ötlet, a virágminták meg jelképeznék továbbra is, hogy ő a lány. :) Kö... (2011.10.04. 16:03) Téli esküvői meghívó
  • R Dóra: Sziasztok, Nagyon jó volt Veletek dolgozni, a lelkesedéseteknek, biztatásotoknak óriási szerepe vo... (2011.07.28. 16:03) Csupa szív!
  • scs: @V&L: valóban hasonlít egy picit a fenyőre, de ez az asparagus egyik fajtája. Talán fenyő heje... (2011.06.09. 08:30) Örökzöld
  • V&L: Jól látom, hogy a csokorban fenyő is van? Valami hasonló érdekes megoldást keresek, ugyanis a vőle... (2011.06.08. 10:24) Örökzöld
  • scs: @judit4: a google-t tudom javasolni magyar szalnok esetén, nem szeretnénk senkit sem kiemelni (2011.05.26. 10:20) Álomkollekció menyasszonyi ruhákból
  • Utolsó 20

Partnereink

Csináld magad - kitűző vagy fejdísz fekete-fehérben

2010.03.07. 13:24 :: ...gabka...

Többször volt példa arra, hogy egy-egy bejegyzés végére azt írtuk, ügyes kezű menyasszonyok maguk is elkészíthetik a bemutatott tárgyat, és mindenkit alkotásra buzdítottunk. Ugyanakkor ha belegondolok, nem mindenki olyan kreatív látásmódú, mint ennek a blognak a szerzői, így eszembe jutott, hogy készítek valamit, amit könnyen lehet utánozni, hátha azokat is kedvet kapnak, akik maguk nem tudnak egy egyedi ötlettel előállni, de a megvalósítás már nem okoz nekik problémát.

Egy vintage hangulatú kitűzőben/fejdíszben gondolkodtam - a tényleges funkció annak függvénye, hogy biztosítótűt vagy hajcsipeszt rögzítünk a kész munkánk hátuljára, vagy akár mindkettőt. :)

Körülnéztem hát, mi van itthon, amiből dolgozhatom, és sajnos az eredmény siralmasabb volt, mint reméltem, sem anyagot, sem csipkemaradékot, sem bőrt nem találtam - semmi olyat, amiből tényleges alapot varrhattam volna.

Ami akadt végül: egy darab négyzet alakú fehér tüll, szalagok, gyöngyök, tollak. Ennyi. Nem túl sok, de hát nem olyan fából faragtak, hogy könnyen feladjam, amit a fejembe veszek. Megszületett hát az alábbi dísz:

A fent felsorolt alapanyagokon kívül tűre és cérnára lesz szükség, valamint meggyorsíthatjuk a munkát, ha van ékszerdrótunk, de enélkül is megoldható az elkészítés.

Tehát a folyamat: fogtam a tüllt, összefogtam a sarkait úgy, hogy egy nagy kört alkosson szemből, megigazítottam, majd hátul összevarrtam a sarkokat-széleket. A közepére rögzítettem a nagy fehér gyöngyöt, majd körétekertem a fekete tollat, melyne végeit a tüllhöz varrtam. A dísz hátuljára, két oldalt középre rögzítettem egy fekete és egy fehér gyöngysort, valamint egy fehér szalagot - ezek alkotják a lelógó elemeket. Ezután nem maradt hátra más, mind gyöngyökkel feldobni a tüllt: használtam fehér igazgyöngyöket, sima fehér gömb gyöngyöket és fekete szív alakú gyöngyöket. Én ezeket már drót segítségével rögzítettem, ez sokkal gyorsabb megoldás, és nem látszik át a tüllön a cérna két gyöngy között. (Ha nem tüll lenne az alap, ez nem okozna problémát, hiszen egy sima anyag nem átlátszó, így mindegy, milyen a díszünk hátulja.)

Szerintem összesen kb. fél-egy órás munkát fektettem az alkotásba, és az így készült eredmény bármilyen zakót, kabátot feldob, alkalmivá varázsol, a hajunkba tűzve pedig egészen különleges a hatása.

Hogy tetszik? :)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő fehér fekete hajdísz esküvő design készítsd magad

Egyedi karikagyűrűk

2010.03.06. 22:47 :: ...gabka...

A mai napon kilátogattam a Lakástrend és Design kiállításra a Műcsarnokba. Összességében nekem picit csalódás volt a rendezvény, ugyanakkor csodás iparművész termékeket láttam, magyar ötvösök munkáit, melyek közül legjobban Abaffy Klára ékszerei ejtettek rabul.

A művésznő nagyon izgalmas, egyedi stílusú ékszereket készít, különleges motívumokkal dekorál, az ezüstöt ébenfával, textillel, kövekkel vagy műgyantával kombinálja, az eredmény pedig egyszerre letisztult, finom, ugyanakkor semmihez sem hasonlítható.

Következzék egy kép a gyűrűk közül:

Én személy szerint nagyon el tudnám képzelni ezeket a csodás ékszereket jegygyűrűként is!

Forrás: Abaffy Klára

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: ékszer esküvő design

Esküvői dekoráció narancsban és barnában

2010.03.05. 14:28 :: ...gabka...

A napokban írtam az első meghívóról, amelyet idén adtunk át. A mai napon ehhez az esküvőhöz kapcsolódóan tartottunk egy dekorációs bemutatót. A menyasszony eljött az irodánkba, ahol mi egy terített asztallal vártuk. Az asztal a meghívóban használt színvilágban készült el: fehér abrosz, barna napron, narancs asztalfutó, fehér szalvéta barna-narancs szalvétagyűrűben. Az asztal közepén egyetlen magas üvegvázában hántolt fűzfaágakat helyeztünk el, melyek közé lepke orchidea és kála szálakat tettük, természetesen narancs színben (bár a kála picit barnába hajló színű) és az ágakra, az esküvő kiállításon bemutatott mintához hasonlóan egy-egy fej orchideát erősítettünk. Az eredmény lenyűgöző volt, a menyasszonyunknak is nagyon tetszett.

Az ilyen típusú asztaldíszek előnye, hogy a magas üvegváza miatt az egymással szemben ülő vendégeket sem zavarja, ugyanakkor a terembe belépve a szemünk elé táruló látvány csodálatos, hiszen ezek a díszek nem csupán az asztalt, hanem magát a teret is dekorálják.

Az elkészült asztaldísz és az orchidea fejjel díszített, két féle színű szalagból ragasztott szalvétagyűrű remekül passzolt a meghívó hangulatához - ez az a harmónia, amit mi esküvő designnak hívunk, és amit munkáinkkal képviselünk.

Remélem, a montázsban valamennyire látszik a meghívóban használt papír minősége, sajnos a kép sem adja vissza azt az érzést, amikor kézbe vesszük a meghívót és érzékeljük a papír felületének rusztikusságát.

Folytatás következik az esküvő után. :)

(Sajnos az irodai körülmények nem tökéletesek a fotózáshoz - hol egy radiátor, hol egy villanykapcsoló lóg be a képbe, ezért tudtam inkább részletfotókból montázst készíteni, de majd az esküvőn fotózunk szépséges távlati fotókat, amelyeken az összes asztaldísz messziről látszik.)

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: barna narancs esküvői meghívó esküvői dekoráció esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Bordó esküvői asztaldísz

2010.03.05. 08:54 :: scs

Indítsuk a napot két munkánkkal a közelmúltból, bordó esküvői asztaldíszekkel. Egy nagyobb büfédíszt és egy kisebb könyöklődíszt láthattok a képeken. Próbáltunk letisztultabb stílust adni a díszeknek, minimális zöld felhasználásával, a kevés alapanyaggal.

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: színek bordó esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

1 éves a Wedding Design Blog!

2010.03.04. 14:45 :: scs

Legalábbis volt egy hónapja, ugyanis csak most jutott eszembe, hogy valamikor ilyentájt indítottuk 2009-ben, közvetlenül a Wedding Design megalakulása után pár nappal, 2009.02.02.-én.

Ennyi idő alatt rengeteg bejegyzéssel - ezzel együtt pontosan 333 darabbal -  szórakoztattuk olvasóinkat, mindenféle esküvővel kapcsolatos témájú írással. Több százezer kattintás volt az indulás óta, nagyon népszerű bloggá nőtte ki magát ez az esküvői magazin jelleggel működtetett oldal. A mi profilunk a grafika és a dekoráció, az "esküvő design", és úgy gondoljuk, ehhez több más fontos terület is kapcsolódik, ezért szerettük volna nektek megmutatni az első perctől kezdve az általunk stílusosnak tartott egyéb részleteket is. Az a tapasztalatunk, hogy szeretitek ezeket a bejegyzéseket is a saját munkáinkról szóló írások mellett. 

Kaptunk már mindenféle kritikát, jót és rosszat egyaránt, szerencsére az előbbi volt túlsúlyban. :) Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést a munkánk minőségével kapcsolatban! Öröm látnunk a mosolyt az elégedett menyasszonyok arcán és jó érzés a tudat, hogy mi is hozzájárultunk a nagy nap teljességéhez - ez a mi sikerünk igazi értékmérője.

Igyekszünk a jövőben is hasonlóan stílusos bejegyzésekkel szórakoztatni minden esküvőre készülő menyasszonyt és a téma iránt érdeklődő hölgyet és urat - igen, ők is akadnak olvasóink között! :) - egyaránt.

További jó olvasást!

Wedding Design Csapata

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő design munkáink

A 2010-es év első esküvői meghívója

2010.03.04. 11:50 :: ...gabka...

Ahogy már említettem, rengeteg meghívót tervezünk éppen folyamatosan, ezekből szeretném megmutatni az egyiket, amelyiket már át is adtuk a menyasszonynak.

Mivel nagyon sok példányt postai úton küldenek el a vendégeiknek, főként külföldre, így az volt a kérés, hogy hagyományos, 10×15-ös képeslap méretben gondolkodjunk. A színvilág pedig a barack-narancs kevés aranyos-barnával. Szerintem szép lett! :)

Ez a látvány volt a meghívó előlapja, a motívum természetesen továbbfutott a hátoldalra is. Sajnos ez a kép nem adja vissza a kész meghívó szépségét, ugyanis rücskös papírra készítettük el, így az eredmény még inkább kopottas hatású lett (ezt a hangulatot a grafikai elemekkel is fokoztuk).

Ez a meghívó volt eddigi pályafutásom egyetlen ilyen formátumú megrendelése, tapasztalatunk szerint a párok vagy az LA4-es, vagy a négyzet alakú formát kedvelik inkább. Én örültem ennek a megkeresésnek, számomra is új lehetőség és tapasztalat, és így legalább Nektek is be tudjuk mutatni, hogy ilyen is van. :)

Maga az esküvő egy nagyszabású rendezvény lesz az Európa hajón, izgatottan készülünk az eseményre. Természetesen jelentkezünk majd a teljes dekorációt és virágokat bemutató írással is, de ezt csak a lagzi után tudjuk megtenni...

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői meghívó munkáink

Rózsaszín esküvő

2010.03.04. 09:18 :: scs

A tavalyi év nagy slágere volt a pink - legalábbis a mi megrendeléseinket nézve -, ám idén ez egyelőre másképp alakul az ajánlatkéréseknél. A héten az egyik menyasszonyunk is nagyon szeretett volna pinket zölddel - ez a két szín nagyon jól mutat egymás mellett, itt is egy példa rá -, ám a vőlegény nagyon ellenkezett, így más szín mellett maradtak.

Uraim! Tessék csak hagyni a hölgyeket érvényesülni, ez róluk szól! :)

Na de térjünk is rá a mai kisfilmre, ami igencsak rózsaszínbe borult. Főleg az esküvői dekorációnál jelent meg erősen ez a szín, ugyanis a hatalas asztaldíszek mellett, még az abroszok is ennek a nőies színnek az árnyalatában tündökölnek.

Forrás: vimeo

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Vőlegény kitűző és koszorúslány csuklópánt

2010.03.03. 08:35 :: scs

Igaz nem tavaszi, de annyira szeretem ezek a kitűzőket és csuklópántot, hogy be kell őket egyesével mutatnom. (Szintén tavalyi munkáink)

A vőlegény kitűző:

A tanúkitűző:

És a csuklópánt:

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: a nap képe esküvő design vőlegény kitűző munkáink

Tündérlány és Bringás fiú

2010.03.02. 16:58 :: scs

Nagyon régóta, egész pontosan tavaly augusztus óta vagyunk adósak ezzel a bejegyzéssel. Pár képet akkor mutattam, de csak az esküvői asztaldíszről. Miután a - remélem azóta is bolgog - pár megjött a nászútról, elküldték Nekünk a képeket az esküvőről, hogy az asztaldíszeken kívül a hangulatát is be tudjuk mutatni az esküvőnek, hiszen nagyon sok ötletes dolgot tartogattak a násznépnek az estére.

A helyszín szép volt, igazi vidéki lagzikat lehet ott csapni, ám volt egy-két különös dolog. Az egyik, hogy az ottani tulajdonos/dekoros/mindenes hölgynek nagyon nem voltunk szimpatikusak - amit ki is fejtett bőven, csak pont nem vette észre hogy a háta mögött állt egyik kollégánk:) - ezt persze a mai napig nem tudjuk, hogy miért. A másik viszont egy nagyon igénytelen megoldás volt, ugyanis a boldogságkapu nem más volt, mint két fóliasátor tartóvas összehegesztve - ami rá is borult egyik kollégánkra a dekorálás közben. De mi megpróbáltuk kihozni a maximumot, sok-sok alapanyag felhasználásával.

Na de kanyarodjunk is vissza a bevezetőben említett sok apró, ám rendkívül ötletes dologhoz, amelyet a pár, illetve barátaik készítettek el. Az ültetőkártyák almákra voltak rákötve egy - ha jól emlékszem - kakasos nyalókával. Hogy a témánál maradjunk volt egy félbevágott dinnye, amibe annyi nyalókát szúrtak, illetve olyan aranyosan kidekorálták, hogy teljesen úgy nézett ki mint egy süni. A vacsora helyszíne körül elszórva szalmabálák voltak, amibe pedig szélforgókat szúrkodtak. Egyenesen a szívbe lehetett találni egy jópofa kidobóssal, illetve fotózkodni is lehetett gyerekestül egy nagyon szép, kézzel festett fal előtt. A kis méretű asztaldíszeinkről, illetve az asztalfutóként használt borostyánindákról előző bejegyzésünkben már olvashattok.

Nagyon jó példa ez az esküvő arra, hogy kreativitással sok szórakoztató és szép dolgot lehet készíteni. Remélem elnyerem a Tündérlány bocsánatát ezzel a bejegyzéssel!

Forrás: Wedding Design

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: nyár pink esküvői dekoráció esküvő design esküvői asztaldísz munkáink

Fiatalos elegancia

2010.03.02. 09:00 :: scs

A reggeli kávé helyett itt egy pörgős ébresztő, kis fiatalos eleganciával tálalva.

A video elején minden csupa csilogó Dior, Chanel és Manolo Blahnik, ez már sejteti, hogy nem valami egyszerű esküvőről van szó. A "hatuná" minden apró részlete az eleganciát sugározza, a hüpe rendkívül egyszerű a fehér anyagokkal és a virággirlanndal, de valami csodaszép. A menyasszonyi csokor persze itt is valami óriási, de megvan a maga eleganciája. Az esküvői asztaldíszek pedig a szokásos grandiózus magasított díszek egy hatalmas virágkompozícióval, széép... nem lehet rá mást mondani.

Ez az esküvő újabb példája annak, hogy hogyan fér meg egymás mellett a stílus és a nagy költségvetés - ugyanis ez nem mindig sikerül, ahogy már láthattatok erre példákat. Na de nem húzom tovább a szót, hangerőt a számítógépekre hölgyeim!

Forrás: vimeo

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: video fehér menyasszonyi csokor esküvő design esküvői asztaldísz

Tavaszköszöntő dobó és menyasszonyi csokorral

2010.03.01. 11:02 :: scs

Itt a tavasz, csicseregnek a madarak, és napsütés van... valahol, csak itt Budapesten nem! Köszöntsük mindenesetre a tavaszt két előző évi munkánkkal, egy rendkívül színes menyasszonyi csokorral és a hozzá tartozó dobócsokorral, a szívárvány szinte minden színéből.

A menyasszonyi csokor:

És a hozzá tartozó dobócsokor:

Forrás: Wedding Design

 

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: színek menyasszonyi csokor esküvő design munkáink

süti beállítások módosítása